Két kemping maradt a Szlovák Paradicsomban Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2012/05/03
Hirdetés

Szomorú hír azoknak, akik a Szlovák Paradicsomban található kempingekben szeretnék eltölteni szabadságukat, hogy a nemzeti park területén található 3 kemping közül az egyik 2010 nyarán bezárta kapuit. Ettől az időponttól már csak az Erdőalján található Autocamp Podlesok, valamint a nemzeti park déli részén, Imrikfalván található Autokemping Priehrada fogadja a vendégeket, a korábban Csingó mellett működő harmadik kemping, az Autocamping Tatran bezárta kapuit.

Erdőalján a sátrazók által használható terület nagyjából 2 hektár, Imrikfalván ennek fele, nagyjából 10.000 négyzetméternyi felület áll a sátrazók rendelkezésére, míg a 2 éve bezárt csingói kempingnek kb. 50 sátorhely volt a kapacitása. „A földterület magántulajdonban van, és tulajdonosai úgy döntöttek, hogy gazdasági okokból nem működtetik tovább a kempinget. Az utóbbi 10 évben egyre kevesebb turista választotta ezt a szállásformát” – mondta el Ján Olejník, a kemping korábbi üzemeltetője. Az ingatlan tulajdonosai Csehországban élnek, egyelőre nem lehet tudni, milyen terveik vannak a jövőben a földterülettel.
Tomáš Dražil, a Szlovák Paradicsom Nemzeti Park munkatársa felhívja a turisták figyelmét, hogy a nemzeti park területén tilos a szabadban történő sátrazás. Aki a tiltás ellenére, engedély nélkül sártar ver a nemzeti parkban, az 66 € bírságra számíthat.
Hirdetés
Hirdetés