Nagy Árpád vagyok, Balassagyarmaton születtem 1963-ban, 1976-tól vagyok a város lakója. 1986-tól 2004-ig a Vám- és Pénzügyőrség hivatásos állományú tagjaként teljesítettem szolgálatot. 2004-ben, hazánk EU csatlakozását követően szolgálati nyugdíjba vonultam. A pénzügyőrségnél töltött éveim alatt lengyel nyelvből állami nyelvvizsgát tettem, és emellett alapszinten értem és beszélem a szlovák nyelvet is. 

Az 1980-as évek végétől járom a Magas-Tátra és a környező hegységek turistaútjait. 1997-ben kezdtem behatóbban foglalkozni a Tátrával, a hegység feltárásával, történelmével, régebbi és mai viszonyaival. Ebben az időszakban kezdtem összeállítani a később „Tátrai túrák” címen megjelent első turistakalauzom anyagát, amely 2001-ben jelent meg a Kornétás kiadó gondozásában. 

Ezt követte 2004-ben a kalauz átdolgozott, kibővített kiadása „250 tátrai túra” címmel, amely 2007-ben változatlan formában, 2011-ben pedig új külsővel, javított, aktualizált tartalommal jelent meg ismét. 
2009-ben jelent meg a „77 túra a Szlovák Paradicsomba” című turistakalauzom, ennek bővített kiadása 2015-ben jelent meg "Igló és a Szlovák Paradicsom" címmel. 

Ugyancsak 2015-ben jelent meg a "Tátrai hangulatok" című, a tátrai települések fejlődését bemutató képeslapos könyvem. 
A három kiadást megélt "250 tátrai túra" 2016-ban majd 2018-ban "Magas-Tátra túrakaluz" címmel bővített és aktualizált tartalommal jelent meg ismét, 2017-ben pedig on-line túrakaluzzal jelentkeztem a www.mozgasvilag.hu oldalon. 
Utóbbi weboldalon több cikkem is megjelent, a nyomtatott sajtóban pedig a kéthavonta megjelenő Hegyisport, túravilág, életmódmagazinban (HTM), illetve ennek elődjében, az egykori Mount Everest című újságban, valamint korábban a Turista Magazinban jelentek meg turisztikai témájú, elsősorban tátrai írásaim.
2006-ban alapfokú sziklamászó vizsgát tettem, rendszeresen túrázom, túrákat vezetek a Magas-, Lengyel-, Liptói- és Alacsony-Tátrában, a Szlovák Paradicsomban, a Kis- és Nagy-Fátrában, a Felvidék és Dél-Lengyelország legszebb hegyvidékein.

Néhány szó az oldal felépítéséről.

A www.magas-tatra.info elsősorban bakancsos turistáknak készült, az oldalon a Tátrából érkező, a Tátrával kapcsolatos aktuális hírek, információk olvashatók. Helyet kapnak az oldalon a hegyi futással, a kerékpározással és a síeléssel kapcsolatos tátrai hírek is, és rendszeresen jelennek meg bejegyzések a múlt fontos és érdekes történeteről. 

Az oldalon való böngészéshez kellemes időtöltést, a tátrai túrákhoz pedig mindenkinek sok sikert kívánok!

Elérhetőségek:

tatraturista@gmail.com
www.facebook.com/magastatra.info

A Magas-tatra.info üzemeltetője a Mozgásvilág Kft. Együttműködéssel, hirdetéssel kapcsolatban az elérhetőségeink: 

Mozgásvilág kapcsolat