2016. november 19., szombat

Túra a Lengyel-nyeregbe – fotógaléria

Az október olyan hónap a Tátrában, amikor a völgyekben az aranybarna ősz uralkodik, a csúcsokat és a hágókat azonban általában már hó borítja. Ebben a vegyes időjárást felmutató évszakban úgy döntöttünk, hogy megmásszuk a népszerű Lengyel-nyerget, amely 2200 m tengerszint feletti magasságban található.
Nyugodt túrát terveztünk, a közeli Kis-Viszoka meghódításának kényszere nélkül, lassan lépkedve, ameddig a lábunk bírja, és ameddig a körülmények ezt lehetővé teszik. Az egész túra erőtől és energiától duzzadóra sikerült, gyönyörű kilátással, ennek köszönhetően intenzív pozitív érzelmi töltettel. Fenséges – egy szó, amely kifejezi az útvonal, a hely, az időjárás és a kilátás egyediségét.

Forrás és fotó: http://goryiludzie.pl

3 megjegyzés:

 1. Érdekődéssel olvasom a cikket és kérdésként felmerült bennem: télen nincs lezárva ez a rész?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem is ez ugrott be egyből - mármint a téli zárlat, hogy csak a Sziléziai házig engedélyezett felmenni...

   Október 31-én jártunk arra - kb. ugyanennyi hó volt - a láncos rész brutálisan el volt jegesedve, hágóvas és jégcsákány hiányában visszafordultunk - a Kis-Viszókát szerettük volna megmászni az aznapra megérkezett kristálytiszta (de nagyon szeles és igen hideg) derült időben. Majd jövőre, a hegy megvár!

   Törlés
  2. De igen, télen le van zárva, elnézést kérek, én fordítottam rosszul, októberi túrától van szó, ami november 6-án került fel a lengyel oldalra, valószínűleg ezért írhattam novembert, de a forrás cikkben is október szerepel.

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...