Kendőzetlenül a hegyekben történő szemetelésről

Kendőzetlenül a hegyekben történő szemetelésről

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2022/10/12
Undorodsz attól, hogy levidd a hegyről a saját szemetedet? Egészségügyi betétet használsz, de félsz levinni a hegyről? Lebomlik-e a nedves törlőkendő? Nincs erőd cipelni egy üres üveget? A banán héja beszennyezi a hátizsákodat?
Hirdetés
Undorodsz attól, hogy levidd a hegyről a saját szemetedet? Egészségügyi betétet használsz, de félsz levinni a hegyről? Lebomlik-e a nedves törlőkendő? Nincs erőd cipelni egy üres üveget? A banán héja beszennyezi a hátizsákodat? A pet palack nem szemét?

Undorodsz?

Akkor gondold meg, milyen undorító lesz annak, aki utánad takarít, mert nem a szemét jön le magától a hegyről, az erdőből.
Azt hiszed, hogy tiszta vagy, mert nedves törlőkendővel letörölted a fenekedet? Ha kidobtad az erdőbe, akkor egyszerűen csak mocskos vagy. Ez vonatkozik az egészségügyi betétekre, tamponokra, pelenkákra. Használat után az ilyen szemetet rejtsük el egy nejlonzacskóba és hátizsákba! Azokba a hálós szebekbe, a kiürült petpalack helyére.
Annyira elfáradtál, hogy nincs erőd elviselni 100 g műanyagot? Válassz könnyebb úticélt! De ha mégis van erőd, az isten szerelmére, ne szemetelj! Miért elbújva csinálod, amikor senki sem látja? Mert tudod, hogy ez nem helyes.
Kendőzetlenül a hegyekben történő szemetelésről-1
Ne szemetelj
Kendőzetlenül a hegyekben történő szemetelésről-1
Forrás: www.facebook.com
A banánhéjnak nem az erdőben kell lebomlani (az almának, őszibaracknak és narancsnak sem). Hátizsákba vele!
A nikotin méreg, az eldobott cigaretta minden életet megöl maga körül, különösen eső után. Mellesleg embert is öl. Ha nikotinfüggőségbe kerültél, próbálj megszabadulni tőle! Ha nem teheted, készíts magadnak valamilyen kis gyűjtődobozt a csikkeknek. Lehet, nem nyom túl sokat, nem is foglal sok helyet, és micsoda kultúra!
Vigyázzunk hegyeinkre, hogy tiszták, szépek és biztonságosak legyenek az ott élő állatok számára!
Ez csak néhány példa, hiszem, hogy sokakat nem fog megérinteni, mert soha nem teszik, de továbbadhatják az erdőben, hegyekben szemetelőknek.
Forrás és fotó: https://www.facebook.com

 

 

Hirdetés
Hirdetés