Új termálfürdő Zakopane közelében Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2011/07/08
Hirdetés
Fotó: termabania.pl
Június 16-án megnyitotta kapuit a Terma Banie termálfürdő a Zakopanétól 22 km-re északkeletre található Białka Tatrzańska településen, amely eddig főleg kedvező árú sípályáiról volt ismert a Lengyel-Tátrába látogatók előtt. A modern fürdőkomplexum a tervek szerint rövid idő alatt a Tátraalja (Podhale) turisztikai látványosságainak fontos részévé válhat.

 

 

Az építkezés 80 millió złotyt emésztett fel, a komplexum felépítése során merész építészeti megoldásokat alkalmaztak, minimálisra csökkentve a természettel történő ütközést, eszményien kombinálva a hagyományos gorál építkezési stílust a modern építészeti irányzatokkal. Az alkalmazott építészeti megoldásoknak köszönhetően a most megnyílt fürdő teljesen különbözik a közelben található, hasonló lengyel és szlovák objektumoktól. A termálfürdőnek köszönhetően Białka Tatrzańska kiemelkedhet a Tátraalja idegenforgalmi központjai közül, olyan településsé válhat, ahol nem csak télen, de immár nyáron is érdemes eltölteni a vakációt.
Néhány évvel ezelőtt Białka Tatrzańska festői, de szegényes település volt, falusias infrastruktúrával. Ma, a település dinamikus fejlődésének köszönhetően a közeli Zakopane lakói már-már irigykedve figyelik az fejlesztéseket, amelyeknek köszönhetően a turisták mind nagyobb számban keresik fel a kisebb, de jobb infrastruktúrával rendelkező idegenforgalmi létesítményeket.
A Terma Banie termálfürdő 2500 méter mélyről feltörő 32 Celsius fokos vízzel feltöltött medencéivel kellemes kikapcsolódást ígér mindenkinek. A fürdőt több zónára osztották, van Csendes fürdő (Strefa Cicha), Hangos fürdő (Strefa Glośna) gyermekes családoknak, Saunarium többféle szaunával, Spa & Wellness részleg, valamint zárt VIP részleg. A fürdő honlapja az alábbi címen érhető el: www.termabania.pl
Hirdetés
Hirdetés