A Szlovák Paradicsom legszebb turistaútjai – IV. rész Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2017/07/13
Hirdetés
A Szlovák Paradicsom minden kétséget kizáróan Szlovákia egyik legszebb része. De vajon a nemzeti park melyik része a legszebb a legszebbek között? A nemzeti park különleges nevet visel, a természet által Kelet-Szlovákiában, a Szepességben létrehozott szépség valóban olyan, mint egy földi paradicsomi a Felvidéken (A „Felső-Magyarország Paradicsoma” elnevezést Hajts Béla honosította meg – a szerk.). Ennek köszönhetően a Szlovák Paradicsomnak több olyan része is van, melyet Szlovákia legszebb turistacélpontjai között tartanak számon. Bizonyára az olvasók közül is többen, több alkalommal meglátogatták már ezt a vidéket. Lássuk hát, mely területeket tartanak a látogatók a Szlovák Paradicsom öt legszebb részének, ahová minden turistának érdemes előbb-utóbb ellátogatnia.

Zejmar-szurdok (Zejmarská roklina)
A Szlovák Paradicsom északi oldalának nevezetességeit bejárva érdemes egy kitérőt tenni a hegység déli oldalára is. A nemzeti park legtöbb szurdokának turistaútja a doronglétrahidakkal és a vízesésekkel hosszabb, fél vagy egész napos túra során járható be. A Zejmar-szurdok azonban teljesen más. A hegység legrövidebb szurdoka rövidsége ellenére pontosan azt kínálja az ide látogatóknak, amit a turisták várnak a Szlovák Paradicsomba indulva.

A Zejmar-szurdok a hegység déli oldalának első és egyetlen szurdoka. Ahogy azt már korábban említettük, ez a hegység legrövidebb szurdoka, a hossza csupán 1 km, így a szurdok lassú tempóban is kb. egy óra alatt kényelmesen végigjárható. Ez a tény különösen vonzóvá teszi a kisgyermekes családok körében, hiszen a legkisebb látogatók ebben a szurdokban találkozhatnak az első kalandokkal a Szlovák Paradicsomban.
Forrás és fotó: https://www.interez.sk
Hirdetés
Hirdetés