A Szlovák Paradicsom 5 legszebb turistaútja – Suchá Belá Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2017/04/04
Hirdetés
A Szlovák Paradicsom minden kétséget kizáróan Szlovákia egyik legszebb része. De vajon a nemzeti park melyik része a legszebb a legszebbek között?
A Szlovák Paradicsom Nemzeti Park valóban különleges nevet visel. A természet által Kelet-Szlovákiában, a Szepességben létrehozott szépség valóban olyan, mint egy földi paradicsomi a Felvidéken. Ennek köszönhetően a Szlovák Paradicsomnak több olyan része is van, melyet Szlovákia legszebb turistacélpontjai között tartanak számon. Bizonyára az olvasók közül is többen, több alkalommal meglátogatták már ezt a vidéket. Lássuk hát, mely területeket tartanak a látogatók a Szlovák Paradicsom öt legszebb részének, ahová minden turistának érdemes előbb-utóbb ellátogatnia.

Suchá Belá-szurdok
A Szlovák Paradicsom talán leglátogatottabb szurdokvölgye a Suchá Belá-szurdok. A szurdokba vezető turistaút közvetlenül a hegység északi részének legismertebb turistaközpontja, Erdőalja (Podlesok) központjából indul. A szurdok végigjárása kb. 2 órát vesz igénybe, de azoknak, akik túra közben szeretnék megfigyelni a környező vidéket, kicsivel több idővel kell számolni. A Suchá Belá-szurdok valójában gyönyörű betekintést nyújt a hegység szurdokvölgyeinek látnivalóira. A szurdok és az abban sorakozó vízesések a Szlovák Paradicsom valódi arcát mutatják be a látogatóknak.
A szurdokban vezető túraútvonal ugyan csak kb. 4 km hosszú, de nem könnyű. A túra során több létrával is találkozunk, melyek segítenek leküzdeni az egymás után következő vízeséseket. Ezek közül a legnagyobb a Tálak-vízesés (Mišov vodopád), melynek teljes magassága 29,5 méter. Emellett ne feledjük, hogy a többi hasonló turistaúttal együtt a Suchá Belá-szurdokban vezető turistaút is egyirányú, csak alulról felfelé járható.

Forrás és fotó: https://www.interez.sk
Hirdetés
Hirdetés