Térfigyelő kamerák az erdőaljai (Podlesok) kempingben Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2014/08/21
Hirdetés
A most felszerelt térfigyelő kameráknak köszönhetően a Szlovák Paradicsomban fekvő Erdőalja (Podlesok) turistaközpontban található kemping látogatói a jövőben nagyobb biztonságban tudhatják értékeiket. Néhány évvel ezelőtt készült el a teljes területet elzáró kerítés, júliusban viszont elkészült a biztonsági kamerarendszer, amely 24 órás non-stop üzemben felügyeli a kemping biztonságát. A kerítés megépítése előtt a kapzsi tolvajok, különösen a nyári időszakban sokszor megkeserítették a kempingben elszállásolt turisták életét. Megrongálták a sátrakat, sokszor feltörték a faházakat is. Az újonnan telepített biztonsági rendszernek köszönhetően vélhetően megszűnnek az ilyen esetek, illetve könnyebben azonosíthatóvá válnak azok elkövetői.

„A kamerák éjjel-nappal pásztázzák a kempinget és annak környékét, figyelik az érkezőket, minden mozgást a területen és annak környékén” – mondta el Janka Skokanová, Káposztafalva (Hrabušice) polgármestere. A kamerák non-stop üzemben működnek. HD felbontásának köszönhetően az esetlegesen éjszaka elkövetett bűncselekmények elkövetőit is be lehet azonosítani. A kamerák felvételeit az önkormányzat szakemberei és a kemping vezetői is nyomon követhetik.
A tolvajok a múltban sokszor kihasználták azt a körülményt, hogy a terület nem volt körbekerítve, az elmúlt két évben viszont sikerült a teljes területet körbekeríteni. Ahogy azt a polgármester elmondta, a kerítés mentén a nagyobb biztonság és a kamerák jobb látótere érdekében rendszeresen kaszálják a füvet, nehogy a tolvajok el tudjanak bújni a magas növényzetben.
A kemping következő újdonsága az új beléptető rendszer lesz, amely ezen a nyáron tesztüzemben működik. A látogatók mágneskártyát kapnak, amely megkönnyíti a táborvezetés számára a tábor területéről történő ki-és beléptetés nyilvántartását. A kemping biztonságának növelése érdekében telepített biztonsági rendszereket az önkormányzat saját forrásból finanszírozza. Az új beléptető kapuk mintegy 18.000 €-ba kerülnek, a kamerarendszer 4.600 €-ba került. A kempingben jelenleg 135 szálláshely található faházakban, további 600 személynek pedig sátorban tudnak helyet biztosítani.

Forrás: http://spisskanovaves.korzar.sme.sk; Fotó: www.panoramio.com
Hirdetés
Hirdetés