TatraTea - egyedülálló látogatóközpont épül Késmárkon

TatraTea - egyedülálló látogatóközpont épül Késmárkon

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2019/08/19
A legtöbben biztosan jól ismerik a TatraTea-t, Szlovákia nemzeti kincsét, amely az ízek széles választékáról, és különösen az erejéről ismert.
Hirdetés

Világszínvonalú minőségi alkohol

A legtöbben biztosan jól ismerik a TatraTea-t, Szlovákia nemzeti kincsét, amely az ízek széles választékáról, és különösen az erejéről ismert. A 17 %-ostól kezdve a 72 %-os italig bezárólag valamennyi TatraTea egyedi megjelenéséről és ízéről ismert, amely gyönyörű palackokba csomagolva büszkén képviselik Szlovákiát külföldön is. A Karloff egy világszínvonalú szlovák márka, amely minőségi alkoholtermékek előállításával foglalkozik. Legismertebb terméke szinte az első perctől a Tatranský čaj, amely az egyre növekvő export miatt a közelmúltban globálisan a TatraTea nevet kapta. A vállalat prémium kategóriás termékeit kizárólag természetes alapanyagból állítja elő annak érdekében, hogy a legjobb, de nem a legnagyobb legyen.

A TatraTea márka mögött álló szakemberek csaknem 20 éve biztosítják az ital kitűnő minőségét és ízeit. Ez idő alatt folyamatosan nőtt a termelés, a cég termékei büszkén képviselik a világban a szlovák termékek minőségét, melyet számos jelentős nemzetközi díj is igazol.

A szakemberek ezúttal egy szinttel magasabbra helyezték a gondolkodás és a kreativitás határait, a hagyományos alkoholos italok előállításának területe ugyanis jelentős változások előtt áll. Ennek megfelelően a késmárki vállalkozás szeretne a nem kimondottan hagyományos szlovák alkoholos termékek központjává válni.
A vállalat a közelmúltban a jövőre vonatkozó nagyszabású tervekkel jelentkezett, a Tátra alatt, Késmárkon ugyanis egyedülálló komplexum létrehozását tervezik. A projekt célja a régi szeszgyár felújítása, melyben egyúttal múzeumot is berendeznek majd, amely ötvözi a népi hagyományokat és a modern művészetet.
A Tátra alatti gyártóüzem történelmi szempontból műemléknek tekinthető, amely az akkori ipari korszak szimbóluma. Ezért a vállalkozás arra törekszik, hogy a projekt létrehozása során megőrizze ezt a történelmi örökséget, melyet a régi szeszgyár magával hordoz. Azon túl, hogy itt információkat szerezhetünk őseink életmódjáról, pihenésre is lehetőség lesz Szlovákia legfontosabb idegenforgalmi vonzereje, a Magas-Tátra csúcsainak tövében.
A bemutatótér része lesz egy tágas park, egy tematikus kávézó és egy kis színpad is, ahol a megfelelő hangulatról kamarakoncertekkel szeretnének gondoskodni. Természetesen gyárlátogatásra is lehetőség lesz, ahol a látogatók megismerkedhetnek a TatraTea gyártásának titkaival.
A projekttel kapcsolatban Ján Semaňák vezérigazgató az alábbiakat mondta: „Azok a helyiségek, ahol a gyártás folyik, már most nyitottak a nyilvánosság számára, igaz csak korlátozott létszámban, maximum 45 fő részére. Olyan gyárlátogatásokat szervezünk, melyeken lehetőség van a termékek kóstolására is. Az új üzem a jövő évtől lesz látogatható, és 2022-től kívülről, a parkból is látható lesz a gyártási folyamat, anélkül, hogy előzetesen jelentkezni kellene a látogatásra. Egy kis kávézót, egy parkot, egy kiállítást tervezünk, ezért úgy gondoljuk, hogy ez a projekt még több turistát vonz a majd a Tátrába és a régióba. Szóval mindenki szeretettel várunk!”
Tudnivalók a gyárlátogatásról itt!
 

Forrás és fotók: https://noizz.aktuality.sk

Hirdetés
Hirdetés