Emelkedtek a Lengyel-Tátrában tervezett esküvő díjai

Emelkedtek a Lengyel-Tátrában tervezett esküvő díjai

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2023/02/24
A lengyel Tátrai Nemzeti Park megemelte a Lengyel-Tátrában tervezett esküvői szertartások, fotózások után fizetendő díjakat.
Hirdetés

A Gazeta Krakowska információi szerint a lengyel Tátrai Nemzeti Park (TPN) felemelte a nemzeti park által nyújtott kiegészítő szolgáltatások árait. Aki a jövőben esküvői fotózást, esküvői szertartást terveznek a Tátrában, vagy reklámfilmet szeretnének ott forgatni, az eddigieknél mélyebbre kell nyúlniuk a pénztárcában.
A Tátra mindig is népszerű volt a turisták körében, de a közelmúltban rekordot döntöttek a látogatottsági adatok. 2021-ben 4,6 millióan keresték fel a Tátrai Nemzeti Parkot, és úgy tűnik, idén sem lesznek kevesebben. Ezért a természetvédelem előtt álló kihívások nemcsak egyre nehezebbek, de költségesek is. Ezt azok is érezni fogják, akik ebben a csodálatos természeti környezetben szeretnének összeházasodni, esküvői szertartást tartani vagy reklámfilmet forgatni.

Az esküvői szertartás díjai

150 PLN – az esküvői szertartás ára a nemzeti park területén, ez a díj nem változott. A fotós 1000 PLN-ért éves licencet is vásárolhat, ennek köszönhetően az egyes pároknak alacsonyabb lehet a költség.

5000 PLN / nap – ennyibe kerül a fotózás kereskedelmi projektek, pl. reklámfotók esetében.

0 PLN-től 1000 PLN-ig – ennyibe kerülnek a sajtófotók. A jelzett turistautakon készített fotók ingyenesek, a jelzett utakon kívül tervezett fotózás ára 1000 złotyra emelkedik.

5000-10000 PLN / nap – ennyibe kerül egy reklámfilm elkészítése a Tátrai Nemzeti Park területén. Az alacsonyabb összeg akkor érvényes, amennyiben a reklámfilm oktatási célokat szolgál.

20000 PLN / nap – ennyibe kerül egy reklámfilm elkészítése a jelzett utakon kívüli területen.

10000 – 20000 PLN / nap – ennyibe kerül egy játékfilm elkészítése. A magasabb díj a drón használatára vonatkozik

Emelkedtek a Lengyel-Tátrában tervezett esküvő díjai-1
Esküvői fotózás a Barát csúcsán
Emelkedtek a Lengyel-Tátrában tervezett esküvő díjai-1
Forrás: Przemysław Piegza - Fotografia

A diplomamunkájukat forgató filmesek mentesülnek a díjak alól.
A magasabb díjak fizetése esetén a résztvevők mentesülnek a nemzeti parkba való belépő megfizetése alól.
Forrás: https://portaltatrzanski.pl

Hirdetés
Hirdetés