2012. április 6., péntek

Új típusú belépő a Szlovák Paradicsomba


2012. április 1-től új elemmel bővült a belépőjegyek választéka a Szlovák Paradicsom Nemzeti Parkban. E hónaptól kezdve akár több napra szóló belépőt is válthatunk, a 3 napos normál belépő ára 3,50 €, míg a 3 napos kedvezményes belépő ára 1 € lett. Ha valaki 5 napot szeretne a hegységben eltölteni, annak teljes áron 6 €-t, kedvezményesen pedig 1,50 €-t  kell fizetnie.

Nem emelkedtek viszont az egy napra szóló belépőjegyek árai, ez felnőtteknek továbbra is 1,50 €, gyerekeknek (6-15 év között) és nyugdíjasoknak (62 év fölött) 0,50 € maradt. Szintén újítás a csoportos belépő, ilyen esetben 10 személy után 1, 20 fő esetén pedig 2 személy ingyenes belépővel léphet be a szurdokok világába.
A belépőjegyekből származó bevételeket továbbra is a szurdokokban található létrák, doronglétrahidak, láncok karbantartására fordítják.
Forrás: http://ujszo.com, Fotó: podtatranské noviny

15 megjegyzés:

 1. Szia!
  Ezt nem egészen értem.Elmagyaráznád részletesen,hogyan derül ki ,hogy én mennyi napig akarok ott tartózkodni és hogyan kapom meg a kedvezményes belépőt?Bemondom,hogy 3 napig maradok és azonnal a redukált jegyet kapom?

  VálaszTörlés
 2. Szia!
  Én még sosem vettem több napos belépőt, mindig csak 1 napokat túrázom, de gondolom, úgy működik, ahogy írod, vagyis a belépő megvásárlásakor szólsz, hogy Te 3 napot túrázol a hegységben akkor 3 napos belépőt adnak neked. Mert viszont ha véletlenül (bár nekem még ilyenhez sem volt szerencsém) megállít egy nemzeti park őr, és nincs aznapra érvényes belépőt, akkor akár meg is büntethet. Tudtommal szerint nagyjából így működik.
  Üdv: Tátraturista

  VálaszTörlés
 3. Szia!
  Abban tudsz segíteni, hogy az autót hol érdemes hagyni (1napra)és mennyibe kerül a parkolás? Illetve nem körtúra esetén milyen helyi közlekedéssel lehet visszajutni az autókhoz?
  Köszönöm!
  Laci

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hogy hol érdemes hagyni az autót, az attól függ, hová szeretnétek túrázni. Szóba jöhet Erdőalja (Podlesok), Csingó (Cingov), vagy délen Imrikfalva (Dedinky). De ehhez tényleg tudnom kellene, hová lesz a túra. A parkolás tudtommal (legalábbis tavaly ennyi volt) 2 euro, hogy idén emeltek-e árat, azt nem tudom. Helyi közlekedés csak autóbusszal megoldható, amennyiben a körtúra mindkét végén van autóbusz állomás. Ennek azért nem árt előre utánajárni.

   Törlés
  2. Kedves Tátraturista!
   Köszönöm a válaszod, a célpont Erdőalja ill. Csingó között fog eldőlni. A parkolási infót köszi, ezek szerint nem egy "lehúzós helyek" még ha emeltek is. Végül az ésszerűség és a "tuti" végett mégis körtúra lesz, így egy problémával kevesebb!
   Nagyon hasznos ez az oldal, Köszi!

   Törlés
 4. Sziasztok! Párommal szeretnénk egy kisebb túrát tenni itt. Nem egyértelmű számomra, milyen nehézségű a túra (Csingó-Tamásfalvi kilátó-Csingó)? Egy kezdő (mint én) 44 éves nem sportos nő is kipróbálhatja? Kell vezető, vagy elég a jelzéseket figyelni? Köszönöm! Katus

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Csingó - Tamásfalvi-kilátó - Csingó túrát szerintem nyugodtan kipróbálhatod, természetesen nem kell vezető hozz. Ha van térképetek, az nem hátrány, de ha nincs, akkor a jelzéseket figyelve is végigjárható.
   Szép időt és jó túrát kívánok!
   Üdv: Nagy árpád

   Törlés
 5. Üdv! Szeretném megérdeklődni, hogy a belépő vásárlása milyen rendszerben zajlik? Tudom, hogy a fő pontokon árusítanak napi illetve több napos jegyeket, de mi van ha nem ezeken a pontokon lépünk be a Szlovák Paradicsom területére? pl Káposztafalváról nem Podlesok felé, hanem a zöld jelzésen sétálnánk le.

  VálaszTörlés
 6. Kedves Zoltán! Ahol vannak belépőjegy árusítók, ott meg kell venni a belépőt, ahol nincsenek, ott értelemszerűen nem. Tőle túra közben, vagy a túra végén még soha senki nem kérte a belépőt, de ha ez mégis előfordul, akkor szerintem csak annyit kell elmagyarázni, hogy olyan helyen kezdték a túrát, ahol nem volt belépőjegy árusítás.
  Üdvözlettel: Nagy Árpád

  VálaszTörlés
 7. Üdv! Azt szeretném csak megkérdezni, hogy a parkolók őrzöttek-e, bent lehet-e hagyni csomagot a kisbuszban vagy inkább ezt ne tegyük? Köszönöm.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem, a parkolókat nem őrzik, ettől függetlenül mi ha úgy adódik, ott hagyjuk a csomagokat, eddig nem volt ebből gondunk.

   Törlés
 8. Sziasztok! Ha Erdőalján parkolunk le akkor Csingóról hogyan jutunk vissza Erdőaljára?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Vagy a sárga jelzésű, a Hernád-áttöréstől északra az áttöréssel párhuzamosan vezető turistaúton, vagy tömegközlekedéssel, autóbusszal.

   Törlés
 9. Szia!Szeretnék érdeklòdni,h a kis kysel túra via ferratas-e?Köszi

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...