2011. november 29., kedd

250 tátrai túra – Harmadik kiadás


Örömmel tájékoztatom az oldal olvasóit, a Magas-Tátra barátait, a túrázás kedvelőit, hogy 2011. november végén megjelent a „250 tátrai túra” című túrakalauzom harmadik, javított, bővített kiadása. A 2001-ben megjelent „Tátrai túrák” című könyvem után e kalauz első kiadása 2004-ben, a második 2007-ben jelent meg. Most ismét elérkezett az idő, hogy ezt a Tátra-járók körében népszerűnek bizonyult kalauzt pontosítsam, felfrissítsem. A második kiadásban végrehajtott adatpontosítás után ezúttal a teljes kalauz átdolgozásra került, ami némi tartalomnövekedést is eredményezett. A korábbi 304 oldallal szemben a harmadik kiadás 341 számozott oldalból áll.

Kimaradt néhány olyan bekezdés, amely nem kimondottan a bakancsos turistáknak szólt, bekerültek viszont új, kifejezetten a bakancsos turistáknak szóló fejezetek. Szó esik a kalauzban többek között a korábbi kiadások óta eltelt időben megnyitott új, valamint az azóta megszüntetett turistautakról is. Természetesen nem maradhatott ki a 2004-es emlékezetes szélviharról szóló bekezdés, csakúgy, mint a tátrai települések életében bekövetkezett jelentős változások sem. Pontosításra kerültek a turista- és sífelvonók adatai, teljesen át lett dolgozva a Tátrában és környezetében fellelhető fontosabb szálláslehetőségek listája. Korábbi könyveimhez képest jelentősen változott a névanyag, erről a „Bevezetőben”, valamint a „Földrajzi nevek szótára című” fejezetben írok részletesebben. A kalauzt ezúttal dr. Futó Endre barátom lektorálta, munkáját ezúttal is szeretném megköszönni. Ezúttal is helyet kapott a könyvben a korábbi kalauzokból már jól ismert magyar nyelvű térképmelléklet, amely a Faragó Imre barátom által 2004-ben kiadott, magyar nevezéktannal rendelkező Magas-Tátra térkép kicsinyített változata. Az ezért járó köszönet mellett ugyancsak köszönöm Fábián Levente barátomnak a kalauzban található térképvázlatokat.
Teljesen új a kalauz képanyaga, a flexibilis, ezáltal könnyebben kezelhető borítót és a belső előzéket díszítő fotók mellett ezúttal már valamennyi fotót én készítettem az utóbbi évek tátrai túrái során.
A Kornétás Kiadó gondozásában megjelent „250 tátrai túra” című túrakalauz és a további, eddig megjelent könyveim megvásárolhatók a Stúdió könyvesboltban, Budapesten, a Népfürdő u. 15/D. címen, valamint a vatera.hu piacterén.

9 megjegyzés:

 1. Kedves Árpád!

  Kapható valahol a 250 tátrai túra könyv? Gyors internetes keresés alapján hiánycikknek tűnik. Szerdán indulok gyerekeimmel a Magas-Tátrába, és pont egy ilyen könyvre lenne szükségem, hogy megfelelő túrákat állítsunk össze.

  Köszönettel,

  Tamás

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Tamás!
   Sajnos a harmadik kiadás már nem kapható, a negyedik pedig még nem jelent meg. Nekem van néhány példányom a másodikból, ha az megfelel, keressen meg az oldalon megtalálható elérhetőségemen.
   Üdvözlettel: Nagy Árpád

   Törlés
 2. Kedves Árpád,

  Érdeklődni szeretnék, hogy a negyedik kiadás várhatóan mikor jelenik meg? A harmadikat sajnos sehol sem lehet már kapni.

  Üdvözlettel:
  Száva Géza

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Géza!
   Egyelőre nincs konkrét információm, talán idén nyáron, de ezt is inkább csak remélem, mint tudom.
   Nekem is már csak az első kiadásból van még néhány darabom.
   Üdvözlettel: Nagy Árpád

   Törlés
 3. Tisztelt Árpád!
  Gondolom, nem én vagyok az első, aki érdeklődik a negyedik kiadás várható időpontjáról, de mégis megkérdezném, hogy kapható-e már a könyv.
  Válaszát előre is köszönöm,
  Szántó Eszter

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Eszter!
   Nem, sajnos még kapható, és nincs is érdemi információm a megjelenés várható idejéről.
   Üdvözlettel: Nagy Árpád

   Törlés
 4. Kedves Árpád!

  A könyvesboltok kínálatait végigböngészve úgy látom a "250 tátrai túra" könyv már nem elérhető. A kérdésem az lenne hogy a "Magas-Tátra túrakalauz" ennek a könyvnek az utódja, teljes mértékben kiváltja? Könnyebb túrákat és látnivalókat szeretnénk nézni a Magas Tátrában.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Tamás!
   Igen, a "Magas-Tátra túrakalauz" a "250 tátrai túra" utódja, ez utóbbi már nem kapható, de tartalmilag a kettő csaknem megegyezik, az új kalauz teljes mértékben helyettesíti a korábbit.
   Üdvözlettel: Nagy Árpád

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...