Halálos medvetámadás az Alacsony-Tátra lábánál Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2021/06/16
Hirdetés
Június 14-én, hétfőn reggel érkezett egy bejelentés a szlovák rendőrségre arról, hogy Rózsahegy (Ružomberok) közelében eltűnt egy 57 éves férfi. A keresés során a rózsahegyi járásban található Lúzsnához (Liptovská Lúžna) közeli, az Alacsony-Tátra területén tartozó Banskô-völgyben, a falutól mintegy 4 km távolságra találták meg a férfi összeharapdált holttestét, amely egy erdei út mellett feküdt, körülötte vért és friss medvenyomokat találtak. Ma reggeli (június 16-án) információk szerint a Túrócszentmártonban (Maretin) végrehajtott boncolás megerősítette, hogy az 57 éves férfit egy medve ölte meg! Szlovákia újkori történelmében ez az első eset, hogy egy medve és az ember találkozása halálosan végződik.
A zsolna rendőrség szóvivője, Gabriela Kremeňová arról tájékoztatott, hogy egy 57 éves férfi boncolása bebizonyította, hogy medvetámadás következtében halt meg. „Az elhunyt boncolásának előzetes adatai szerint a férfi olyan sérülések következtében vesztette életét, amelyek megfelelnek a medvetámadás okozta sérüléseknek” – mondta a szóvivő.
Szakértők szerint a fenevad támadása olyan esetekben fordul elő, amikor a nőstény a kölykeit vagy a zsákmányát védi, de szórványosan vannak olyan támadások is, amelyekre nincs magyarázat. Hogy ezúttal mi volt a támadás oka, az valószínűleg soha nem fog kiderülni.
A tragédia az egész falut megrázta, a helyiek közül szinte senki sem kételkedett benne, hogy a férfit medve támadta meg. „Még nem járnak be a faluba, de ez csak idő kérdése. A falu felső részén lévő házaktól nem messze az arra járók gyakran találkoznak velük” – mondták el a helyiek.
Forrás és fotó: https://www.cas.sk

 

 

Hirdetés
Hirdetés