A Lomnici-csúcson mondták ki a boldogító igent Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2021/04/21
Hirdetés
Az év legkalandosabb esküvője, ezzel együtt pedig egy fiatal szlovák pár, a nagyturányi (Turany) menyasszony és a kisselmeci (Turčianská Štiavničky) vőlegény nagy napja. Veronika és Peter januárban tervezték az esküvőt, melyre 160 vendéget szerettek volna meghívni, a koronavírusos helyzet azonban nem tette lehetővé egy ilyen létszámú esküvő megrendezését, ezért a szerelmesek végül is sokkal eredetibb és kalandosabb módon pecsételték meg szerelmüket.
„Jó ötletnek tűnt hogy életünk nagy napját a felhők között, szeretett hegyeinkben ünnepeljük meg, ezért a Lomnici-csúcs (Lomnický štít) mellett döntöttünk. Mivel mindketten sportrajongók vagyunk – Peter hokizott, én pedig síeltem – azt mondtuk magunkban, hogy ne fogjuk vissza magunkat és kalandos körülmények között házasodjunk össze. Valójában az egész esküvő egy hatalmas sportkihívás is volt számunkra” – idézi fel az eseményeket Veronika, az ifjú feleség.
Az ötlettől a havas hegyek között megtartott rendhagyó esküvőig tartó időszakban a szerelmeseknek több telefonhívással és számtalan szervezési kérdéssel kellett megbírkózni. „Szerencsére vannak a környéken olyan barátaink és ismerőseink, akik sokat segítettek nekünk az előkészületekben. Ilyen például Jan Kořínek hegyivezető, aki 2019. július 7-én a Gerlachfalvi-csúcson (Gerlachovský štít) tartott eljegyzésünkön is a vezetőnk volt. Személye egyértelmű választás volt számunkra, annál boldogabbak voltunk, hogy erre a rendhagyó csúcsmászásra velünk tartott” – mondta mosolyogva Veronika. Az ifjú párnak be kellett jelentenie a szertartást az illetékes hatóságoknak, és kellett találni valakit, aki összedja őket. „Egy ilyen esküvőt nem vezethet le akárki, olyan emberre volt szükségünk, aki megfelelő fizikai formában van és tud síelni is. Az egyetlen lehetőség egy közös barátunk, Ľuboš Gottwald volt, akivel gyermekkoromban sokat síeltem együtt” – magyarázza Veronika Šinalová.
Ľuboš Gottwald örömmel fogadta le a rendhagyó esküvőre invitáló váratlan felkérést. „Mindketten sportos életet élnke, én magam pedig a JAMES Hegymászó Egyesület tagjaként biztonsággal tudok mozogni magashegyi terepen. Ez azonban egyértelműen a valaha volt legkalandosabb házasságkötés, köszönöm Veronikának és Peternek, hogy ennek kivitelezéséhez engem választottak” – mosolygott Ľuboš Gottwald, aki összeadta az ifjú párt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás és fotók: https://myturiec.sme.sk

 

Hirdetés
Hirdetés