Verseny a Tátra körül - Tatry Tour Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2011/07/27
Hirdetés
2011. július 30-án immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a Tátra körüli hosszú távú kerékpáros körversenyt. A 197 km-es távon zajló verseny a kerékpározók Közép-Európa Kupájának nyitófutama is egyben. A verseny startja szombaton 10.00 órakor lesz Ótátrafüreden. Innen Csorbató, Liptószentmiklós, majd Oravice érintésével jutnak el Szuchahorába (a tervek szerint kb. 13.15-kor), ahol átlépnek Lengyelországba.

 

Innen Zakopane (13.46) érintésével kerekeznek át a Tátra keleti oldalára, ahol Lysá Połanán (14.25) jutnak vissza Szlovákiába. A határtól aztán Tátralomnic érintésével érkeznek meg a célba, Ótátrafüredre, várhatóan 15.25-kor. Kemény verseny várható, néhány jelentős emelkedővel (Csorbató, Poroniec-hegy). A mezőny Csorbatón éri el a táv legmagasabbra pontját, itt több mint 1300 méterrel lesznek a tengerszint felett.

 

A Tátra körüli kerékpárversenyt csak egyszer, 2007-ben nyert meg lengyel versenyző, a többi versenyen szlovák és lengyel versenyző diadalmaskodott. Az előző évben a cseh Ivo Netik állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Részletes információk a verseny hivatalos honlapján olvashatók: https://www.tatrytour.eu
Forrás:
Hirdetés
Hirdetés