A Lomnici-csúcson éjszakázni a legszebb élmények közé tartozik Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2019/03/29
Hirdetés
A 2634 méter magas Lomnici-csúcson (Lomnický štít) éjszakázni olyan különleges élmény, melyet még a rangos Geo Saison c. szaklap is beválasztott Európa Top 100 éjszakázó helyei közé. Ez azt jelenti, hogy a szlovákokon kívül a külföldi idegenforgalmi szakemberekből, designerekből és turisztikai újságírókból álló zsűri is ezt gondolja erről a különleges szálláshelyről. Reakcióik és a hozzászólásaik szerint különösen a Magas-Tátrára nyíló csodálatos kilátás, valamint az a csend nyűgözte le őket, amely az utolsó felvonó indulása után érzékelhető.
Itt minden este, napnyugtakor kezdődik, amikor a felvonó az utolsó turistákat is leviszi a völgybe. Ha szép idő van, biztosak lehetünk benne, hogy felejthetetlen kilátásunk lesz a csúcsokra és a völgyekre. Ezt akár kettesben, akár barátainkkal is élvezhetjük, a csúcson lévő szálláshely ugyanis pároknak vagy kisebb baráti társaságoknak (5 főig) kínál szállást. Szívélyesen fogadják itt a turistákat, ízletes vacsorát szolgálnak fel, a távcsöveken keresztül közelebbről is megfigyelhetjük a csillagokat, gondtalanul pihenhetünk a kényelmes szobákban, majd napkelte után finom reggelivel várnak minket a Kő-pataki-tónál (Skalnaté pleso).

A Lomnici-csúcson történő éjszakázást a szakemberek a „konkurencia nélküli” kategóriába sorolták, ide tartozik többek között a Svédországban található, egyedülálló IceHotel, a Nagy-Britanniában található, Wigwam nevű miniházak, a velencei napernyők, vagy a csodálatos Leopoldskron kastély Salzburgban.
A szálláshely kapacitása korlátozott, a szobák a magas árak ellenére általában több hónapra előre le vannak foglalva. A csúcson két, különböző kategóriájú szoba található, a magasabb kategóriába sorolt Comfort szoba (max. 5 személy) saját fürdőszobával rendelkezik (WC a folyosón), míg az olcsóbb Klasszik szobához (max. 2  személy) nincs fürdőszoba (WC a folyosón).
A csúcson történő éjszakázás ára a résztvevők létszámától függ. Egy éjszaka ára két személy számára 549 €-tól kezdődik, ez az időponttól és a személyek számától (max. 4 fő) függően akár 1099 €-ig emelkedhet, az ötödik személy minden esetben 100 €-t fizet. Az árakat a szezonalitás és az ünnepek, pl. a Karácsony is is befolyásolhatják.

Foglalás és aktuális árak itt: https://www.tmrhotels.com
Forrás és fotók: https://pelipecky.sk

Hirdetés
Hirdetés