2019. augusztus 19., hétfő

TatraTea – egyedülálló látogatóközpont épül Késmárkon

A legtöbben biztosan jól ismerik a TatraTea-t, Szlovákia nemzeti kincsét, amely az ízek széles választékáról, és különösen az erejéről ismert. A 17 %-ostól kezdve a 72 %-os italig bezárólag valamennyi TatraTea egyedi megjelenéséről és ízéről ismert, amely gyönyörű palackokba csomagolva büszkén képviselik Szlovákiát külföldön is. A Karloff egy világszínvonalú szlovák márka, amely minőségi alkoholtermékek előállításával foglalkozik. Legismertebb terméke szinte az első perctől a Tatranský čaj, amely az egyre növekvő export miatt a közelmúltban globálisan a TatraTea nevet kapta. A vállalat prémium kategóriás termékeit kizárólag természetes alapanyagból állítja elő annak érdekében, hogy a legjobb, de nem a legnagyobb legyen.

A TatraTea márka mögött álló szakemberek csaknem 20 éve biztosítják az ital kitűnő minőségét és ízeit. Ez idő alatt folyamatosan nőtt a termelés, a cég termékei büszkén képviselik a világban a szlovák termékek minőségét, melyet számos jelentős nemzetközi díj is igazol.
A szakemberek ezúttal egy szinttel magasabbra helyezték a gondolkodás és a kreativitás határait, a hagyományos alkoholos italok előállításának területe ugyanis jelentős változások előtt áll. Ennek megfelelően a késmárki vállalkozás szeretne a nem kimondottan hagyományos szlovák alkoholos termékek központjává válni.
A vállalat a közelmúltban a jövőre vonatkozó nagyszabású tervekkel jelentkezett, a Tátra alatt, Késmárkon ugyanis egyedülálló komplexum létrehozását tervezik. A projekt célja a régi szeszgyár felújítása, melyben egyúttal múzeumot is berendeznek majd, amely ötvözi a népi hagyományokat és a modern művészetet.
A Tátra alatti gyártóüzem történelmi szempontból műemléknek tekinthető, amely az akkori ipari korszak szimbóluma. Ezért a vállalkozás arra törekszik, hogy a projekt létrehozása során megőrizze ezt a történelmi örökséget, melyet a régi szeszgyár magával hordoz. Azon túl, hogy itt információkat szerezhetünk őseink életmódjáról, pihenésre is lehetőség lesz Szlovákia legfontosabb idegenforgalmi vonzereje, a Magas-Tátra csúcsainak tövében.
A bemutatótér része lesz egy tágas park, egy tematikus kávézó és egy kis színpad is, ahol a megfelelő hangulatról kamarakoncertekkel szeretnének gondoskodni. Természetesen gyárlátogatásra is lehetőség lesz, ahol a látogatók megismerkedhetnek a TatraTea gyártásának titkaival.
A projekttel kapcsolatban Ján Semaňák vezérigazgató az alábbiakat mondta: „Azok a helyiségek, ahol a gyártás folyik, már most nyitottak a nyilvánosság számára, igaz csak korlátozott létszámban, maximum 45 fő részére. Olyan gyárlátogatásokat szervezünk, melyeken lehetőség van a termékek kóstolására is. Az új üzem a jövő évtől lesz látogatható, és 2022-től kívülről, a parkból is látható lesz a gyártási folyamat, anélkül, hogy előzetesen jelentkezni kellene a látogatásra. Egy kis kávézót, egy parkot, egy kiállítást tervezünk, ezért úgy gondoljuk, hogy ez a projekt még több turistát vonz a majd a Tátrába és a régióba. Szóval mindenki szeretettel várunk!”
Tudnivalók a gyárlátogatásról itt!Forrás és fotók: https://noizz.aktuality.sk

8 megjegyzés:

 1. igen, a nemet-magyar ipari orokseget meg kell orizni. Csak ne felejtsenek errol majd megemlekezni. Bar ugyis majd szlovakizalva lesz az egesz

  VálaszTörlés
 2. Egyre kevesebb az igazi info ezen az oldalon. A mai cikk is egy konzerv pr anyag

  VálaszTörlés
 3. Engedd meg, hogy segítsek: a honlapon gyakorlatilag minden információt megtalálsz a hegységről, amit itthonról elérhetsz, lefordít szlovák és lengyel cikkeket, vannak hozzászólások, amikben konkrét, egyéni kérdésekre is válaszol mindenkinek Árpád. Egyébként pedig elgondolkoztál már azon, hogyan lehet hosszú éveken keresztül majdnem minden nap friss anyagot feltölteni és érdekessé tenni egy komplex oldalt, ez mennyi munka és idő? Na,ugye.... A másik dolog, hogy ami neked érdektelen információ, attól az másnak még lehet érdekes.

  VálaszTörlés
 4. Nagyon jó marketing szöveg volt, ha nem vagy rokon, kérj fizetést érte. A statikus informaciókat elég felrakni, gondozni nem kell. Aki ismeri a Tátrát és jár ide, az úgysem innen szerzi az információt. Viszont hiányoznak a hírek. A Tátra teás promo esetén meg illene egy disclaimert vagy egy x-et feltenni. Abba meg te gondolj bele, hogy honnan veszed a bátorságot, hogy ilyen lekezelő stílusban írj.

  VálaszTörlés
 5. Akinek nem tetszik, az ne olvassa ezt az oldalt.

  VálaszTörlés
 6. Szervusz! Csak az oldal szerkesztője iránti tisztelet miatt írok. A probléma szerintem az, hogy magadból indulsz ki minden egyes kijelentésed esetében. Ez az oldal alapvetően azért van, hogy minél többen,közösen, hasznos dolgokat oszthassanak és ismerhessenek meg általa az emberek,ebbe beletartoznak a hasznos tudnivalók, a könnyedebb témájú írások (pl. Tátra Tea) is, nemcsak a "hírek", de a nettó, értelmetlen kötekedés, az nem. Örülni kell annak, hogy van, aki ilyennel foglalkozik, nem pedig idétlen kritikát tolni, aminek semmi értelme, mint pl.: "A Tátra teás promo esetén meg illene egy disclaimert vagy egy x-et feltenni." Talán, ha mondanál egy másik hasznos, összefoglaló oldalt esetleg, ahol ennyi tartalom és linkek is vannak, azt megköszönnénk és akár össze is hasonlítanánk. Valóban nem muszáj látogatnod az oldalt,ahogy más is írta, hagyd meg annak a bő 1 milliónak, akit érdekel(t).

  VálaszTörlés
 7. Mi van abban az elméleti esetben, ha marketing (lenne) az írás? Mi van akkor, ha támogatást kapna az oldal? A Tátrateának itt, Nagyvárad környékének is vannak rajongói, tehát egy világszerte ismert italról van szó, nem valami bóvliról. Tehát mi van abban az elméleti esetben, ha az oldal vagy a szerző támogatást kapott volna az írásért? Az, hogy nagyon is megérdemli, mert kiváló blogot olvasunk, ahonnét grátisz kapunk tételes és igényesen közreadott információt. Ezúton is köszönöm!

  VálaszTörlés
 8. Odavagyok a Tatrateaert es sokszpr hoznom is kell HUba ismeosoknek SKbol. Koszi a cikket.Vegre kiepul kicsit Kezsmark.

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...