Sokunk kedvence, a TatraTea - új ízekkel

Sokunk kedvence, a TatraTea - új ízekkel

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2016/10/24
A TATRATEA egy egyedülálló, tea alapú, gyógynövényekből készült finom likőr, mely kizárólag természetes összetevőket tartalmaz.
Hirdetés
A TATRATEA egy egyedülálló, tea alapú, gyógynövényekből készült finom likőr, mely kizárólag természetes összetevőket tartalmaz. A termék alapját kivételesen tiszta alkohol képezi, melyhez első osztályú fehér és fekete tea, hegyi gyógynövények esszenciája, gyümölcskivonat és gyümölcspárlat hozzáadása kerül. Az ital teljességéről a valódi cukor és a tiszta, hegyi forrásvíz gondoskodik.
Fogyasztható tisztán, hűtve, vagy jéggel. Ellenben az igazi zamatát akkor érezzük, ha 1,5 dl forró vizet, vagy teát öntünk 0,5 dl TATRATEA-hoz. Továbbá nagyszerű alapot biztosít kevert hosszú italok készítéséhez, kólával, tonikkal, sprite-tal vagy teával társítva, egy szelet citrommal megbolondítva.

Hogyan születik a TATRATEA?

Az Indiából származó tea levelek hosszan áznak hideg alkoholban, melynek során kivonásra kerül a malátás íz és a sötét szín. Ezt követően a tölgyfa, amit az ősi szlávok szent fának is neveztek, hosszan fürdőzik a finom szeszben, így hagyva hátra domináns, erőteljes, eredeti TATRATEA ízét. Végül gyógynövények és fűszerek kiváló kombinációja hozza létre az egyedülálló természetes ízeket. Az alkohol lágyan felszabadítja e gyógynövények és fűszerek esszenciáját, létrehozva ezzel a TATRATEA magját. 
Sokunk kedvence, a TATRATEA  új ízekkel-1
TatraTea
Sokunk kedvence, a TATRATEA új ízekkel-1
Forrás: Sulcz Móni
Ezt követően a keverék legfontosabb alkotórészeit kivonják az alapanyagból, létrehozva ezzel a TATRATEA szívét. A következő fázis a szűrés, melynek során még a kisebb gyógynövénydarabok is a szűrők fogságába kerülnek, így nyeri el az ital páratlan tisztaságát. Ezután következik a nyolc héten át tartó érlelés, ennyi idő alatt a tartályban lévő ital az oxigénnek köszönhetően gyengéden összekeveredik, majd a nem kívánatos alkotórészek egy gépi szűrő segítségével eltávolításra kerülnek. Az előállítás végső fázisaként a hegyekből származó forrásvíznek köszönhetően a természet ereje is az italba kerül, így minden egyes üveg magában rejt egy keveset a Tátrából.

A TEA alapú 1. sorozat tagjai:

22 % – COCONUT TEA LIQUEUR – Kókusz ízű TATRATEA
Kókusz kivonattal dúsított, amely a termék édes ízéről és zamatáról gondoskodik, valamint annak illatát is adja.
32 % – CITRUS TEA LIQUEUR – Citrus ízű TATRATEA
Citrus gyümölcsök (citrom, lime) kivonatával gazdagított, melyek gondoskodnak a termék tiszta citrus zamatáról.
42 % – PEACH TEA LIQUEUR – Barack ízű TATRATEA
Pompás tea ízéről és gyümölcsöző zamatáról ismert, amit a hozzáadott fehér tea és barackkivonatnak köszönhet.
52 % – ORIGINAL TEA LIQUEUR – Eredeti TATRATEA
Egyedülálló, tea alapú, gyógynövényekből készült finom likőr, mely kizárólag természetse összetevőket tartalmaz.
62 % – FOREST FRUIT TEA LIQUEUR – Erdei gyümölcs TATRATEA
Zamatos erdei gyümölcsök, mint áfonya, szeder és szamóca kivonatával dúsított termék.
72 % – OUTLAW TEA LIQUEUR – Betyár TATRATEA
Kínafa kivonatával dúsított termék, mely kevesebb cukor hozzáadásával készült, mint a testvérei.

A GYÜMÖLCS alapú 2. sorozat tagjai

17 % – MILK TEA
Tejszínből és a TATRATEA 52% ORIGINAL-ból készül. A hosszú idők óta meg lévő hagyományra építkezve, miszerint a teát hozzáadott tejjel fogyasztják, nagyszerű kombinációnak bizonyult. Lágy zamatot és krémes állagot kölcsönözve az italnak.
27 % – ACAI & ARONIA
Acai bogyó és aronia, azaz fekete berkenye kivonatokkal dúsított, mely gyümölcsök magas antioxidáns tartalmukról ismertek. Az acai bogyó pálmafákon terem, az Amazonas-esőerdőben, íze, mint az erdei gyümölcs és a csokoládé keveréke. Az aronia, vagyis fekete berkenye eredete szintén Amerikában keresendő, mégpedig az északi részén. Kissé fanyar ízű, és Európa-szerte széles körben elterjedt.
37 % – HIBISCUS & RED TEA
Vörös teával dúsított, hibiszkusz és meggy kivonatokkal készült, melyek nagyszerű forrásai a természetes antioxidánsoknak. A hibiszkusz Ázsia trópusi részein őshonos növény, melynek nagy, táplálkozásra alkalmas virágai vannak. Enyhén savanykás ízének, valamint gyönyörű rubinvörös színének köszönhetően, kiváló teafőzet elkészítésére.

A GYÓGYNÖVÉNY alapú 3. sorozat tagjai:

35 % – HERBAL TEA DIGESTIF
Tea alapú termék, mely emésztést elősegítő gyógynövényekből készült, hozzáadott cukor nélkül. Szárított szőlő, füge és stevia kivonat gondoskodik az édes ízről. Több mint 30 gyógynövény, elsősorban máriatövis, bodzavirág és cickafarkfű kivonatát tartalmazza. Ezen gyógynövények erős gyulladáscsökkentő hatással bírnak, és az immunrendszer erősítésében is nagy szerepük van. Ezt az italt étkezés után ajánlott fogyasztani, mivel elősegíti az emésztést.
35 % – TEA BITTER
Tea alapú, gyógynövény keserű ital, mely hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Szárított szőlő, füge és stevia gondoskodik az édes ízről. Több mint 30 gyógynövényből készül, elsősorban üröm, tárnics és gyöngyajakfű felhasználásával. Ezen növények olyan keserű anyagokat tartalmaznak, melyek jótékony hatással vannak az emésztőrendszerre. Támogatják az epehólyag és a máj funkcióit, mindemellett serkentve az egész testet.

 

Forrás és fotó: https://www.tatratea.com/hu/

 

Hirdetés
Hirdetés