Nagy Magyarország Anno 2014-es falinaptár Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2014/01/03
Hirdetés
A történelmi Magyarország tájaira kalauzol minket a Százszorkép Kiadó 2014-es falinaptára. Az ország nem is olyan régen volt nagysága, gazdagsága elevenedik meg a benne felvonultatott régi képeslapokon, amelyeket Balázs D. Attila, az Erdély Anno 1895–1944 album írója, a korábban megjelent Felvidék Anno naptár szerkesztője válogatott össze saját gyűjteményéből.
Az első világháború után felszabdalt Magyarország minden nagyobb elcsatolt régiójából találunk felvételeket a kalendáriumban, tehát a Felvidék gyönyörű tájai, települései is szerepelnek benne. A csonka országban maradt Budapest és Debrecen mellett feltűnik a békebeli Kassa a dómmal, Rimaszombat Tompa Mihály szülőházával, a magyar királyok koronázó városa Pozsony, a trencséni vár, valamint Nagybecskerek, Gyulafehérvár, Fiume, Kismarton, Beregszász és Nagyvárad, de egy 111 éves lap még a Magas-Tátrába is elröpít minket a Téry menedékházhoz.

 

 

Az időutazást az érdekességekre koncentráló magyar, angol és német nyelvű leíró szövegek, illetve egyedi térképek is segítik, a naptár ráadásul az antik lapokat többszörösen felnagyítva mutatja be, így a képek rejtett részletei is feltárulnak előttünk.
A 2014-es Nagy Magyarország Anno-t keressék a könyvesboltokban.

 

 

Hirdetés
Hirdetés