Büszke Felvidék 2013-as falinaptár Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2012/12/29
Hirdetés

 

 

A nagy sikert aratott Felvidék visszatér című 2012-es falinaptár után idén „Büszke Felvidék” címmel adott ki új falinaptárat a „Magyar Megmaradásért” mozgalom.  „2012-ben fogalmazódott meg bennem az ötlet, hogy kellene készíteni egy történelmi naptárt, ami a felvidékiekről szól a felvidékieknek. Úgy gondoltam, hogy igény van egy olyan kalendárium kiadására, amely jóval több, mint naptár, egyben egy kis történelemkönyv is. Ezekkel a kiadványokkal hozzá szeretnék járulni ahhoz, hogy a felvidéki magyarokat megismertessem eltitkolt, vagy elhallgatott történelmünk egy-egy fejezetével, azokkal, amelyeket máig nem tanítanak az iskolákban.

 

Sajnos ezeket a tényeket csak azok ismerhetik meg, akikben meg van az igény és az érdeklődés, hogy szabadidejükben kutassák nemzetünk igaz történéseit. Bennünket, magyarokat, behálóznak a történelmi csúsztatások, melyekhez nagyban hozzájárul a nemzetellenes, fősodratú média és a globális pénzügyi érdekeket kiszolgáló liberális "történészek" hada. Ezekkel a kalendáriumokkal szeretnék a magam módján alternatívát kínálni." – mondta el Aranyossy Szabolcs, a mozgalom elnöke.

 

A 2013-as naptár a „Büszke Felvidék” nevet kapta, és a Felvidékhez köthető, meghatározó történelmi személyiségek, illetve sorsdöntő események kaptak benne helyet. Nem hiányozhat belőle a pozsonyi sortűz, a pozsonyi csata, a kuruc korszak, Komárom ostroma, Trianon, de legfőképpen a jogfosztottság korszaka, ami bővebben van tárgyalva. Nagyjaink közül helyet kapott a naptárban Apponyi Albert, Prohászka Ottokár, Thököly Imre, II. Rákóczi Ferenc, Batthyány Lajos és Klapka György. A „Büszke Felvidék” című színes, A3-as méretű, 13 oldalas falinaptár megvásárlásával  a Magyar Megmaradásért Polgári Társulást is támogatják a vásárlók, ugyanis a Társulás legfőbb célkitűzése, hogy 2013 áprilisában, Dunaszerdahelyen, méltó emlékművet állíthasson a jogfosztottság éveiben meghurcolt, megalázott, kitelepített felvidékieknek.
Hirdetés
Hirdetés