75 medve kilövését tervezik Szlovákiában

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2010/11/20
Hirdetés

 

Medve az ótátrafürdei állomáson (tatryblog.sk)

 

Lengyel környezetvédők felszólították az ország környezetvédelmi miniszterét, hogy avatkozzon közbe a Szlovákiában tervezett tömeges medve-kilövés megakadályozása érdekében. Természetvédelmi és tudományos szervezetek vezetői azzal fordultak a miniszterhez, hogy fellebbezze meg a Szlovákiában élő barnamedvék számának csökkentéséről hozott határozatot. A szlovák környezetvédelmi hatóságok megadták az engedélyt 50 medve kilövésére a túlszaporodás megakadályozása végett, valamint 25 medve kilövésére természetvédelmi okból.
A fellebbezéssel a lengyel hatóságok szeretnék felhívni Szlovákia és az Európai Unió figyelmét arra, hogy a medvék védelme határokon átívelő feladat. A lengyelek ezzel egyidőben diplomáciai jegyzéket juttatnak el az esetről az Európai Bizottságnak és a Nemzetközi Természetvédelmi Szövetségnek (IUCN) is.
Emlékezhetünk arra, hogy néhány héttel ezelőtt a Magas-Tátra polgármestere felhívást intézett az ország hatóságaihoz, hogy engedélyezzék a Magas-Tátrában az emberek lakta területek közelében élő, az embereket veszélyeztető medvék kilövését.
Forrás:
Hirdetés
Hirdetés