Szinte minden sípálya a síelők rendelkezésére áll a Tátrában az ünnepek alatt

Szinte minden sípálya a síelők rendelkezésére áll a Tátrában az ünnepek alatt

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2022/12/22
December 23-tól a tarajkai szánkópályán is lecsúszhatnak a szánkózás szerelmesei.
Hirdetés

A karácsonyi ünnepek alatt a Magas-Tátra csaknem összes sípályája a síelők rendelkezésére áll majd. Ahogy erről a síközpont vezetősége közösségi oldalán tájékoztatott, december 22-én, csütörtökön megnyitja kapuit a Poprád melletti Snowpark Lučivná, december 25-én, vasárnap pedig a Vernár – Studničky sípálya is várja a síelőket.
Az időjárás az üzemeltetők számára lehetővé tette, hogy a nagyobb síközpontokban teljes mértékben kihasználják a hóágyúzási infrastruktúrát, és pótolják a hótartalékokat. „Már december 23-tól, péntektől, illetve szentestétől további hóval borított és kezelt pályák állnak a síelők rendelkezésére a Magas-Tátrában, és a tarajkai szánkópálya is várja majd a szánkózókat” – tájékoztatott Marián Galajda, az üzemeltető PR-menedzsere.

Tátralomnicon és Csorbatón is síelhetünk

Csorbató (Štrbské Pleso) összes pályáján, beleértve a Solisko és Furkotka pályákat is lehet majd síelni. „Előkészítették a Kő-pataki-tótól (Skalnaté Pleso) Tátralomnicig (Tatranská Lomnica) vezető sípályát, és az újtátrafüredi Jakab-réten (Jakubkova lúka) is lehet majd síelni. A Lomnici-nyereg (Lomnické sedlo) kivételével, amelynek megnyitása kizárólag a természetes hó mennyiségétől függ, minden pályán lehet síelni az ünnepek idején” – magyarázta Dušan Slavkovský, a Magas-Tátra síközpont igazgatója.

December 23-tól használható a tarajkai szánkópálya

A Tarajkán (Hrebienok), melynek az idei téli szezonban a jeruzsálemi Szent Sír-bazilika formájában felépített Tátrai Jégtemplom az elsődleges látnivalója, december 23-tól a mintegy 2,5 kilométer hosszú szánkópályát is használhatják a szánkózás szerelmesei, megfelelő hóviszonyok esetén pedig december 27-től az éjszakai szánkózás is elérhető lesz.

Szinte minden sípálya a síelők rendelkezésére áll a Tátrában az ünnepek alatt-1
Csorbató, sípálya
Szinte minden sípálya a síelők rendelkezésére áll a Tátrában az ünnepek alatt-1
Forrás: Nagy Árpád

A lesiklópályák mellett a sífutó útvonalakat is előkészítették, ezek nagy része már ma is használható. A Magas-Tátra Turisztikai Egyesület tájékoztatása szerint a tátralomnici Kolbisko és Starolesnianske lúky, a Tátraszéplaki (Tatranská Polianka) Tatrahaim körút, valamint Csorbatón a Mlynická lúka, a Šprintérska és az Andel pályák is elérhetők. 

Szlovák sípálya info

Forrás: https://www.teraz.sk

Hirdetés
Hirdetés