Már síelhető a Lomnici-nyereg fekete pályája Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2017/01/03
Hirdetés
Jól jelzi a hóviszonyokat a Magas-Tátrában, hogy mikor lehet először síelni a jól ismert Lomnici-nyereg fekete pályáját. Mivel ezen a részen nem szabad hóágyúzni, így csak akkor nyitják meg a hegyoldalt, ha a természetes hó vastagsága már eléri a szükséges mennyiséget. Idén ez a szokásosnál hamarabb bekövetkezett.

Utoljára 2009-ben lehetett ilyen korán síelni a Lomnici-nyeregben (2190 m). Átlagban január második felében nyitják meg a pályákat, és a hegyoldalt a freeridereknek. Az utóbbi időben volt olyan hószegény tél, hogy csak márciusban, vagy csak februárban lehet itt síelni. Mint például az előző szezonban, amikor csak február 16-án nyíltak meg a nyereg alatti pályák.

 

 

Az üzemeltetők szerint a nyeregben jelenleg 120 cm vastag a hó, a pályákat előkészítették, így nincs akadálya, hogy január elsejével a síelők is birtokba vehessék Szlovákia leghosszabb és leghíresebb fekete pályáját. Az 1240 méter hosszú pálya a nyeregből indul és egy igen meredek kezdeti szakasz után a végén már laposan érkezik a Kő-pataki-tó liftállomásához.

 

A teljes cikk a sielok.hu oldalon olvasható!

 

Forrás és fotó: https://sielok.hu

 

Hirdetés
Hirdetés