Elhagyott kutyát találtak a Tengerszem-csúcs közelében Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2013/11/10
Hirdetés
Marek Hołda, az S.O.S Állatvédő Alapítvány munkatársa október 11-én barátaival indult a Tengerszem-csúcsra. A csúcsot azonban nem érte el, mivel még előtte találkozott olyan valakivel, akivel ez egyáltalán nem volt várható. Marek maga meséli el a találkozás, valamint a kalandos mentőakció történetét. „Eredetileg a Lengyel-Öt-tó völgyébe szerettünk volna eljutni, de az útelágazásnál jött egy sugallat, és azt javasoltam, menjünk inkább a Halastóhoz, majd onnan másnap korán reggel a Tengerszem-csúcsra. A Halastavi menedékházban aludtunk, majd reggel a Tengerszem mellett elhaladva elindultunk a Tengerszem-csúcsra. Kb. 2200 méter magasságban, ott, ahol a csúcsra vezető utat biztosító láncok kezdődnek, találkoztunk egy kutyával. Miután megállapítottuk, hogy gazdátlanul kóborol a hegyen, a döntés csak egyvalami lehetett – visszük magunkkal. Adtunk neki vizet és sonkakonzervet. Meg volt ijedve, rázta a hideg, a szeme fölött egy kisebb seb látszott. Nem félt tőlünk, gond nélkül kézbe vettük, még tetszett is neki. Annyira ki volt merülve, hogy aligha élte volna túl a következő éjszakát.

Így kezdődött a nem mindennapos mentőakció: 13 km, 1200 méter szintkülönbség lefelé, több mint 5 órás menetelés a kutyával a karunkban a parkolóban hagyott autóig. Amikor a hosszú lemenet után ismét saját lábaira állítottuk, bizonytalan volt a mozgása. Ha továbbra is ott maradt volna fent a hegyen, minden előbb-utóbb bizonnyal lezuhant volna, vagy elpusztult volna kihűlés következtében. Az utazás során becsukta a szemét, hozzám simult, és hazáig velem együtt aludt az autó hátsó ülésén. Egyenesen az alapítványhoz vittük, kapott bolhairtót, enni és innivalót, majd másnap elvittük az állatorvoshoz. A vizsgálat eredménye törött medence, hólyaghurut és megfázás. Szerencsére egy antibiotikum kúra után minden visszatért a normális kerékvágásba. Rysek, ahogy a kutyát elnevezték, azóta pihen, és bár az alapítvány gondozza, ha van időm, elmegyek, és megsétáltatom.”
Azóta sokan kérdezték az alapítványt a kutya sorsáról. Marek biztosította a sajtót, hogy jó kezekben van, továbbra is az S.O.S. Állatvédő Alapítvány törődik vele. Már jelentkezett is az első érdeklődő, aki szívesen örökbe fogadná, de az alapítványnál biztosak akarnak lenni benne, hogy igazán törődő tulajdonoshoz kerül, nem szeretnék, hogy valaki csak a médiafelhajtás miatt akarjon a gazdájává válni.

Forrás és fotó: http://deser.pl
Hirdetés
Hirdetés