Hőlégballonos repülés a Tátra felett Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2012/06/28
Hirdetés

A ballonrepülés szerelmesei régóta vártak már arra a lehetőségre, hogy egy hőlégballon kosarából, madártávlatból csodálják meg a Magas-Tátra csúcsait. „Azt hiszem, mi vagyunk az elsők. Nincs tudomásunk róla, hogy bárki is kínált volna korábban hőlégballonos repülési lehetőséget a Tátra felett” – mondta Martin Kupčo, a www.balon.sk weboldalt működtető vállalkozás vezetője.

2011. márciusában a Liptó-Tátrában, Zsárból indulva összesen 15 jelentkezőt repítettek fel 2500-3000 méter tengerszint feletti magasságba a hegyek fölé. „Leírhatatlan a látvány és az élmény, amit átéltünk. A hegyeket borító hótakaró olyan fehér volt, amilyen fehérséget egyetlen mosószerrel sem érhetünk el” – tette hozzá. A hőlégballon mintegy 2 óra 20 perces repülőút után landolt Zuberecen. Az üzemeltető elmondta, hogy hőlégballonján a jövőben hétköznapi utasokkal is szeretne repülni a Tátra fölött.
A http://www.balon.sk weboldalon lehetőség van a hőlégballonos repülés on-line megrendelésére. Vannak előre meghirdetett időpontok, de akár egyéni időpont is megrendelhető. A repülések minimum 4 fő jelentkezése esetén indulnak. A repülésre jogosító jegy érvényessége a vásárlástól számított 1 év. A hőlégballonos repülés ára 185 €/fő. Az ár tartalmazza a kb. 1 órás repülés lehetőségét, az utasok biztonsági felszerelését, a repülés befejeztével egy pezsgős koccintást, tanúsítványt a megtett útról, valamint az indulás helyre történő visszautazás költségét. A repülésekre általában a késő délutáni órákban kerül sor, a honlapon olvasható időpontokban.
Forrás, fotó és további fotók: http://www.cas.sk, http://www.balon.sk
Hirdetés
Hirdetés