Tátrai romok - Lomnic szálló, Tátralomnic Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2011/09/20
Hirdetés
A Majunke Gedeon által tervezett Lomnic szálló 1893-ban épült fel, a lőcsi Szepesi Hitelbank finanszírozásával. A három szintes, 28 szobás épület étteremmel és kávéházzal várta a vendégeket. Átadása után itt helyezték el a fürdőigazgatóság irodáit, valamint a postahivatalt. Amikor 1937-ben átépítették a szálló teraszát, alatta kozmetikai-, textil-, játék- és ajándéküzletet, fodrászatot, majd később bor- és élelmiszerboltot alakítottak ki.

2003-ban az épületet megvásárolta a bajmóci Unipharma, azzal a céllal, hogy elvégzi a szükséges rekonstrukciós munkákat, és ismét megnyitja a szállodát. A tervek teljes felújításról, valamint a hátsó traktusban konferencia-központ kialakításáról szóltak. Eddig az épületen végrehajtott egyetlen látható változás az objektum körbekerítése, valamint a szálloda elejét „díszítő” terasz elbontása volt. Azóta az épület tovább romosodik, és jelenleg ismét eladó.

Lomnic szálló, 1918
 
Jelenlegi tulajdonosa: UNIPHARMA - 1. slovenská lekárnická akciová spoločnosť, Opatovská cesta 4, Bojnice, PSČ 972 01, Szlovákia
Hirdetés
Hirdetés