2017. október 5., csütörtök

Különleges turistaút épült a Bélai-Tátrában

Nagyon látványos és szórakoztató látványosság, egy olyan turistaút épült a Bélai-Tátra peremén, a Zár mellett található Bachleda-völgyben, amelyhez hasonlót még nem építettek Szlovákiában. Kell hozzá egy kis bátorság, hogy kipróbáljuk a fából épített turistautat, amely a fák lombkoronái felett, nagyjából 24 méter magasan kanyarog. A turistaút legérdekesebb pontja a fatorony, ahonnan egészen lenyűgöző kilátás nyílik a környező hegyekre.
A Lombkorona tanösvényt a legegyszerűbben a Zár – Bachleda-völgy felvonóval, vagy gyalog lehet megközelíteni. A turistaút használatáért belépőt kell fizetni, a felnőtt jegy ára 8 euró, a gyerekek, idősek és családok azonban kedvezményekre jogosultak, két felnőttnek és két gyereknek pl. összesen 21 eurót kell fizetnie.

A nagyjából 24 méter magasságban vezető turistaút 600 méter hosszú és 1,8 méter széles, a kilátótorony magassága 32 méter – a torony legtetején bejárható hálót feszítettek ki, ahonnan bárki lenézhet a mélységbe, ez azonban tériszonyosoknak nem ajánlott. A turistaút tanösvényként is funkcionál, a látogatókat táblákon tájékoztatják a környékről és élővilágáról. A fiatalabb turisták sem fognak itt unatkozni, számukra ugyanis bobpályát, játszóteret és más attrakciókat építettek.
 
A tervezők összesen 1000 köbméter fát használtak fel az építésnél, a deszkákkal akár a Zár – Késmárk útvonalat (ennek hosszúsága 22 kilométer) is kirakhatták volna. A turistaurat az Erlebnis Akademie AG társaság készítette, ez a hetedik ilyen projektjük, korábban Németországban és Csehországban építettek hasonlót.


Forrás: http://www.korkep.sk; Fotók: Pawel Dutka, Jacek Mrugacz, Jozef Pitonák

9 megjegyzés:

 1. Válaszok
  1. Az egy 67 méter hosszúságú száraz csúszda.

   Törlés
 2. lehet,hogy csúszda :)

  VálaszTörlés
 3. Most már tudom, hogy Zár-nál miért volt nagy torlódás október első vasárnapján.
  Amúgy tényleg jó lett.

  VálaszTörlés
 4. A 8€-s belépő tartalmazza a felvonó árát is?

  VálaszTörlés
 5. Nyitvatartásról kérhetnénk információt?November elején még nyitva van?Köszönöm

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Adrienn! A cikkben szereplő linken minden szükséges információ megtalálható, de egész évben nyitva van, kb. 1 méteres hóvastagságig :-)

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...