2017. január 3., kedd

Már síelhető a Lomnici-nyereg fekete pályája

Jól jelzi a hóviszonyokat a Magas-Tátrában, hogy mikor lehet először síelni a jól ismert Lomnici-nyereg fekete pályáját. Mivel ezen a részen nem szabad hóágyúzni, így csak akkor nyitják meg a hegyoldalt, ha a természetes hó vastagsága már eléri a szükséges mennyiséget. Idén ez a szokásosnál hamarabb bekövetkezett.
Utoljára 2009-ben lehetett ilyen korán síelni a Lomnici-nyeregben (2190 m). Átlagban január második felében nyitják meg a pályákat, és a hegyoldalt a freeridereknek. Az utóbbi időben volt olyan hószegény tél, hogy csak márciusban, vagy csak februárban lehet itt síelni. Mint például az előző szezonban, amikor csak február 16-án nyíltak meg a nyereg alatti pályák.

Az üzemeltetők szerint a nyeregben jelenleg 120 cm vastag a hó, a pályákat előkészítették, így nincs akadálya, hogy január elsejével a síelők is birtokba vehessék Szlovákia leghosszabb és leghíresebb fekete pályáját. Az 1240 méter hosszú pálya a nyeregből indul és egy igen meredek kezdeti szakasz után a végén már laposan érkezik a Kő-pataki-tó liftállomásához.
A teljes cikk a sielok.hu oldalon olvasható!

Forrás és fotó: http://sielok.hu

6 megjegyzés:

 1. sziasztok, ide fel lehet (szabad) hótalppal túrázni?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem, ez egy fekete jelzésű sípálya, nem jelzet turistaútvonal.

   Törlés
  2. nagy kár :( A képen egyébként úgy tűnik ketten felfele sétálnak.

   Egyébként ősszel voltam itt, akkor semmi hó nem volt és határozottan kivehető volt egy cikk-cakkos gyalogos útvonal felfelé, mivel nem volt jelölve nem indultam rajta, csak elgondolkodtatott.

   Törlés
  3. Az a régi, ma már megszüntetett zöld jelzésű turistaútnak a nyomvonala, jól tetted, hogy nem indultál el rajta felfelé, mart ma már le van zárva, és büntethetnek érte.

   Törlés
 2. Fel lehet menni.Túrasível voltunk legutóbb.

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...