Újabb tragédia és nem mindennapi baleset a Lengyel-Tátrában

Újabb tragédia és nem mindennapi baleset a Lengyel-Tátrában

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2024/07/08
Szombaton újabb tragikus baleset történt a Sas úton (Orla Perć), vasárnap barlangba zuhant egy hegymászó a Barát (Mnich) keleti falában.
Hirdetés

Egyedül túrázó fiatal férfi az áldozat

Július 6-án, szombaton újabb tragikus baleset történt a Lengyel-Tátrában. Szemtanúk jelentették a Tátrai Önkéntes Mentőszolgálat (TOPR) ügyeletére, hogy látták, amint egy fiatal férfi lezuhan a sziklás lejtőn a Sas útról (Orla Perć) a Gránát-csúcsok (Granaty) közelében, a Bükk-völgy (Buczynowa Dolina) felé. Mint később kiderült, a zuhanás végzetesnek bizonyult, a fiatalember életét nem lehetett megmenteni. A hegyimentők ügyeletese elmondta, hogy a turista egyedül túrázott a Sas úton, így a tragédia körülményei ismeretlenek. A szemtanúk magát a baleset pillanatát nem látták, annyi bizonyos, hogy a zuhanás helyén nincs hótakaró. A TOPR munkatársai a holttestet helikopterrel Zakopanéba szállították.
Forrás: https://zakopane.wyborcza.pl

Újabb tragédia és nem mindennapi baleset a Lengyel-Tátrában-1
Sas út (Orla Perc)
Újabb tragédia és nem mindennapi baleset a Lengyel-Tátrában-1
Forrás: Nagy Árpád

Barlangba zuhant a hegymászó

Július 7-én, vasárnap nem mindennapi, de szerencsésen végződő baleset történt a Lengyel-Tátrában. Egy hegymászó a Barát (Mnich) mászása közben a Barát keleti falában található Barát-kútba (Studnia w Mnichu) zuhant, melynek következtében számos sérülést szenvedett. A bonyolult mentőakcióban 13 hegyimentő és egy mentőhelikopter vett részt, akiknek sikerült kimenteni és a zakopanei kórházba szállítani a sérült hegymászót.
Forrás: https://tatromaniak.pl

Hirdetés
Hirdetés