Közeli találkozás egy medvével Olyan volt, mint egy horrorfilm képkockái Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2020/09/09
Hirdetés
Múlt év nyarán, egy júliusi reggelen Aleksandra Matys és lánya 7 óra körül a kék jelzésű turistaúton elindultak Kuźnice-ból a Giewont felé. Egy óra elteltével megálltak a Kalata-rét (Polana Kalatówki) és a Konrád-tisztás (Hala Kondratowa) között, és leültek egy nagyobb kőre az erdőbe. Aztán történt valami, amire életük végéig emlékezni fognak.
„Éppen a szendvicseket ettük, amikor hirtelen felálltam, megláttam egy medvét a lányom háta mögött. Nem hallottuk a lépteit, mert telefonon beszéltem a férjemmel, és mindketten nagyon izgatottak voltunk a beszélgetés miatt. A medve két lábon állt, egyértelműen idegesnek látszott. Három méter távolságra volt tőlünk, a mancsával rácsapott egy nagy faágra, amely hatalmas reccsenéssel kettétört és a földre zuhant, aztán egy hangosat üvöltve az összes fogát megmutatta. Ezt látva minden erőnket összeszedve, a szendvicseket, a rágcsálni valókat, a vizet és egyéb dolgokat a helyszínen hagyva a lehető leggyorsabban futni kezdtünk” – számolt be az esetről a hölgy.
„Talán nem a leghelyesebben reagáltunk, de a stressz elvette az eszünket és szerintem meghozta a bátorságunkat. Egy ilyen pillanatban, egy ekkora állat haragját látva nem lehet nyugodtan elsétálni. A medve elintézte a hátrahagyott dolgainkat, valószínűleg ez mentette meg az életünket. A menedékház szerencsére csak 15 percre volt, csak ott álltunk meg, és tértünk magunkhoz. A menedékház személyzete elmondta, hogy az anyamedvének valószínűleg kicsinye van, ez lehet a viselkedésének oka. Minden szabályt betartottunk, és egy pillanatra sem hatoltunk be az erdőbe. Ennek ellenére nagyon közel volt hozzánk és tanúsította erejét és elégedetlenségét jelenlétünkkel kapcsolatban. Ezt a történetet azért írtam le, hogy figyelmeztessem a turistákat, mert a mai nap olyan volt számomra, mintha valami horrorfilmbe csöppentem volna. Szerintem még soha nem féltem ennyire, főleg a lányom miatt” – tette hozzá a turista.
Forrás és fotó: https://tatromaniak.pl

 

 

Hirdetés
Hirdetés