Kerékpárutak a Lengyel-Tátrában Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2019/05/29
Hirdetés
A Tátrában, annak déli és északi oldalán is csak néhány, erre kijelölt útvonalon lehet kerékpárral közlekedni. Az alábbiakban a lengyel Tátrai Nemzeti Park területén elérhető jelzett kerékpárutakat soroljuk fel.
Alsó erdei út (Droga pod Reglami)
Ez az útvonal a Kuźnice közelében található Hotel Murowanica-tól kezdődik, és lehetővé teszi, hogy kerékpárral eljussunk a Tátra nyugati oldalán lévő Chochołowi-völgy (Dolina Chochołowska) torkolatában található Szürke-rétig (Siwa Polana), ahol az útvonalhoz egy másik kerékpárút csatlakozik.
- Az útvonal hossza: 10,7 km.
- Magasság: 890 m és 1000 m között

 

Chochołowi-völgy (Dolina Chochołowska)

 

A Chochołowi-völgyet saját, vagy a völgy torkolatában előkészített bérelhető kerékpárral is végig lehet járni, a Szürke-réttől (Siwa Polana) egészen a Chochołowi-tisztáson (Polana Chochołowska) található Chochołowi menedékházig. A kerékpárút használatáért a nemzeti park belépőn felül az út kezdetén 5 PLN összegű belépődíjat kell fizetni.
- Az útvonal hossza: 6,4 km.
- Magasság: 930 m és 1140 m között
Kuźnice – Kalata-rét (Polana Kalatówki)
A nagyon népszerű kék jelzésű turistaúton kerékpárral is eljuthatunk a Gáspár-csúcsra (Kasprowy Wierch) közlekedő felvonó alsó állomásától a Kalata-réten található Kalata-réti hegyi szállóig (Hotel Górski na Kalatówkach).
- Az útvonal hossza: 1,4 km.
- Magasság: 1030 m és 1200 m között
Száraz-víz-völgy – Murowaniec menedékház
A Gąsienica-völgyben (Dolina Gąsienicowa) található Gąsienica-szécsen (Hala Gąsienicowa) Murowaniec menedékház is elérhető jelzett kerékpárúton. Erre a célra a Brzeziny nevű autóbusz megállóhelytől induló fekete jelzésű turistaút használható.
- Az útvonal hossza: 6,4 km.
- Magasság: 1006 m és 1505 m között.
További két kerékpárút van kijelölve a Zakopane közelében található Małe Ciche környékén, melyeknek egy része a nemzeti park területén halad.
Végül emlékeztetni szeretnénk Önöket arra, hogy a Halastó (Morskie Oko) felé vezető úton a kerékpárok használata illegális!
Forrás és fotó: https://portaltatrzanski.pl
Hirdetés
Hirdetés