Karol Matysek nyerte a Tatra Fest Bieg hegyi futóversenyt

Karol Matysek nyerte a Tatra Fest Bieg hegyi futóversenyt

Nagy Árpád
Nagy Árpád - https://24tp.pl
2024/06/25
Két éve nem fejezte be a versenyt, egy éve második volt, Karol Matysek ezúttal nagy fölénnyel nyerte a „Tatra Fest Bieg” hegyi futóversenyt, ahol a versenyzőknek 65 km-t kellett leküzdeni.
Hirdetés

Két éve nem fejezte be a versenyt, egy éve második volt, Karol Matysek ezúttal nagy fölénnyel nyerte a gyilkos Tatra Fest Bieg hegyi futóversenyt, ahol a versenyzőknek 65 km-t kellett megtenni a Tátrában. Kamil Borowski végzett a második, Robert Faron pedig a harmadik helyen. A nők között a krakkói Agnieszka Sierżęga ért át elsőként a célvonalon.

40 perc előnnyel a célban

A célegyenesben Karol Matysek óriási – közel 40 perc – előnyben volt a második helyezett versenyzővel szemben. A futók hajnali 5 órakor indultak a Piłsudski utcában található GuGu Parkból. Az útvonal a Gáspár-csúcs (Kasprowy Wierch) – Vörös-hegyek (Czerwone Wierchy) – Ék-hegy (Starorobociański Wierch) – Chochołowi-völgy (Chochołowska Dolina) – Rét-hegy (Grzes) – Felső erdei út (Ścieżka nad Reglami) útvonalon keresztül vezetett Zakopanéig. „Kezdettől fogva a terveimnek megfelelően futottam, de az utolsó 20 km. teljes napsütésben, bár gyönyörű kilátással, de fárasztó volt. Mindent a magam módján csináltam. Nem figyeltem, hogy ki van elöl és ki van mögöttem, tökéletesen ismerem az útvonalat. Tavaly második lettem, két éve nem fejeztem be a versenyt, ami jól mutatja, mennyire alattomos ez az útvonal. Most már tudtam, hogyan kell fejben összerakni a versenyt. Számomra a hosszú völgyszakaszok voltak a verseny legnehezebb részei. Sok a napfény, rengeteg turista és folyamatosan körbe kellett nézni, látszik-e valaki más. Az egyik futó meglátja a másikat, és vagy üldözni kezdi, vagy menekülni kezd” – mesélte Karol Matysek a célban.

Karol Matysek nyerte a Tatra Fest Bieg hegyi futóversenyt-1
Tatra Fest Bieg 2024
Karol Matysek nyerte a Tatra Fest Bieg hegyi futóversenyt-1
Forrás: Tygodnk Podhalanski

A második helyen Kamil Borowski (Wilczopole Kolonia), a harmadikon Robert Faron (Zalesie) végzett negyedik lett Michał Pawlikowski (Gliczarów Dolny), ötödik Tomasz Skupień (Skawinki), a hatodik pedig Tadeusz Hankus (Chrzanów). A nők között a krakkói Agnieszka Sierżęga ért át elsőként a célvonalon, megelőzve a bielsko-bialai Agata Toporowiczot és a lublinieci Aleksandra Wielechowskát.
A Tatra Fest nem csak a hegyi futásról szól, ezen kívül falmászó-, rendőr-, tűzoltó- és capoeira-bemutatókat tartanak, valamint jótékonysági adománygyűjtést szerveznek a zakopanei PSONI egyesületnek.
Videó a verseny utolsó métereiről és a győztes nyilatkozata
Forrás: https://24tp.pl

Hirdetés
Hirdetés