Tomasz Skupień nyerte az idei Bieg ultra Granią Tatr hegyi futóversenyt Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2021/09/22
Hirdetés
2021. augusztus 21-én hajnali négy órakor fejlámpák fényénél több mint 300 versenyző indult el a Chochołowi-völgy (Dolina Chochołowska) torkolatánál található Szürke-tisztásról (Siwa Polana) Kuźnicéba. A versenyzőknek a 71 km-es távon 5000 m szintkülönbséget kellet megtenniük, hogy többek között a Volovec (Wołowiec), az Ék-hegy (Starorobociański Wierch), az Ornak (Ornak), a Vörös-hegyek (Czerwone Wierchy), a Gáspár-csúcs (Kasprowy Wierch), a Gąsienica-szécs (Hala Gąsienicową), a Kereszt-nyereg (Krzyżne), a Lengyel-Öt-tó völgye (Dolinę Pięciu Stawów Polskich), a Waksmundi-rét (Rówień Waksmundzką) és a Halmos-rét (Polana Kopieniec) érintésével megérkezzenek Kuźnicéba.
Przemysław Sobczyk és Tomasz Skupień az első ellenőrzőponttól vezették a versenyt, őket Piotr Gutt és Maciej Dąbrowski üldözte. A Kereszt-nyeregből lefelé futva Tomasz Skupień már nem adta fel vezető pozícióját, és végül 9 óra 19 perc 33 mp-es idővel nyerte meg a Bieg ultra Grania Tatr idei kiírását. Mögötte Piotr Gutt lett a második (9 óra 41 perc 20 mp), Maciej Dąmbrowski pedig a harmadik (9 óra 46 perc 55 mp). A zakopanei Przemysław Sobczyk 9 óra 59 perces idejével végül leszorult a dobogóról.
A nők között Paulina Krawczak volt a leggyorsabb 10 óra 13 perc 57 mp-es idővel, Katarzyna Wilk lett a második, Justyna Mamala pedig a harmadik (11 óra 10 perc 14 mp).
 
 
 
 
 
 

Forrás és fotó: https://tatromaniak.pl; https://24tp.pl

 

 

Hirdetés
Hirdetés