Egyre közelebb a kultikus hegyi futóverseny startja Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2019/08/12
Hirdetés
2019. augusztus 17-én kerül sor a Tátra egyik legnépszerűbb, a „Tátra gerincein” (Flexistav Bieg Granią Tatr) elnevezésű hegyi futóversenyére. A versenyre – melynek az útvonala nagyon igényes, és amely végig a Lengyel-Tátra turistaútjain vezet – olyan sokan jelentkeztek, hogy a szervezők sorsolással választják ki az indulásra jogot szerzőket. A versenyre 921 regisztráció érkezett, közülük 350-en állnak majd a startnál. A regisztráltak közül a szervezők 300 versenyzőt sorsolnak ki, 50 főt pedig ők maguk hívnak meg. A versenyen történő induláshoz ezúttal szükség van a kvalifikációs versenyeken történő részvétel igazolására.

 

A résztvevőkre 71 km futás vár, ennek szintkülönbsége kb. +5000/-4950 méter. A nyomvonal egy részén a jelentős kitettség mellett laza kövek, sok szikla és az idővel történő küzdelem vár a sportolókra, mivel az útvonal egyes szakaszaira limitidők vannak megállapítva. Ha valaki az adott ellenőrző pontra kiírt limitidőn túl érkezik meg, az nem folytathatja tovább a versenyt, ami azt jelenti, hogy el kell hagynia az útvonalat, és le kell adnia a rajtszámát.

 

A verseny a Szürke-réten (Siwą Polana) kezdődik, a cél Kuźnice-ben lesz. Az útvonal többek között a Volovecen (Wołowiec), a Gáspár-csúcson (Kasprowy Wierch) és a Lengyel-Öt-tó völgyén (Dolina Pięciu Stawów Polskich) keresztül vezet Kuźnicéba, a célig.
Forrás és fotó: https://portaltatrzanski.pl
Hirdetés
Hirdetés