Tátra gerincein 2013 meghátrál a TPN Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2013/02/13
Hirdetés

 

 

Sajnos rossz hírt kell közreadnom a 2013. június 22-re tervezett „Tátra gerincein 2013” (Bieg Granią Tatr 2013) elnevezésű nagyszabású hegyi futóversennyel kapcsolatban. A verseny hivatalos honlapján megjelentek szerint a Tátrai Nemzeti Park (TPN) annak ellenére, hogy 2012. decemberében biztosította a szervezőket, hogy hozzájárul a verseny lebonyolításához, aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy 350 hegyifutó versenyezzen a nemzeti park területén.

 

A szervezők remélik, hogy ennek ellenére megkapják a verseny lebonyolításához szükséges engedélyt, bár a nemzeti park részéről támasztott (főleg pénzügyi) feltételek rányomják bélyegüket az előkészületekre.

 

Mindenesetre amíg nem kapnak hivatalos engedélyt a TPN-től, addig a rendezőknek nem áll módjukban elfogadni a versenykiírás szerint február 14-én kezdődő előnevezéseket, sem pedig a nevezési díjakat. Azzal együtt, hogy elnézést kérnek a kialakult komplikációért, bejelentették, hogy minden, a versennyel kapcsolatos változást továbbra is folyamatosan közzétesznek a verseny hivatalos weboldalán, legkésőbb az előnevezés kezdete előtt 2 héttel.
Nem hivatalos forrásokból azt lehet tudni, hogy a TPN által támasztott feltételeket a szervezők nem tudták elfogadni. Többek között maximum 200 versenyző indulását engedélyezték volna, 50 fős csoportokban, 15 percenkénti indulással. Ezen kívül olyan súlyos pénzügyi feltételeket szabtak, amelyek teljesítéséhez minden egyes indulótól 400-500 złoty nevezési díjat kellett volna beszedni.
Az előkészületekről, a TPN-el folytatott tárgyalások kimeneteléről a későbbiekben is rendszeresen tájékoztatom az oldal olvasóit.
Hirdetés
Hirdetés