Tátra gerincein 2013 regisztráció később! Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2013/01/14
Hirdetés

 

 

Friss hírek a 2013. június 22-én megrendezésre kerülő „Tátra gerincein 2013” (Bieg Granią Tatr 2013) elnevezésű nagyszabás hegyi futóversenyről. A legfontosabb, hogy aki résztvevőként szeretne részt venni ezen a minden bizonnyal nem mindennapi versenyen, az ne feledkezzen meg róla, hogy az eredeti január 15-i időpont helyett 2013. február 15-én kezdődik a regisztráció (ez mai hír, én legalábbis ma, január 14-én tudtam meg a szervezőktől kapott levélből). Az érdeklődők már bizonyára tudják, hogy a versenyen csak előzetes nevezéssel lehet elindulni. Előnevezni 2013. február 14-től március 30-ig, illetve az engedélyezett 340 fős létszámkeret (+10 fő szabadkártyával) feltöltéséig lehet a verseny hivatalos honlapján.

 

Még jelenleg is folynak bizonyos egyeztetések a Tátrai Nemzeti Park (TPN) illetékeseivel, ennek függvényében elképzelhető, hogy 50 fővel megemelik a létszámlimitet. Ebben az esetben 380 nevezést fogadnak el, és 20 fő indulhat szabadkártyával.

 

A nevezéshez értelemszerűen ki kell tölteni a verseny hivatalos honlapján megtalálható nevezési lapot, valamint be kell fizetni a nevezési díj első részletét, ami 100.- złoty. A fennmaradó 75 złotyt készpénzben kell majd befizetni a verseny megkezdése előtt a versenyirodán, a kezdőcsomag átvételével egyidőben. A teljes nevezési díj összege így 175.- złoty.
A befizetés nem érvényes, ha a jelentkező nem nyújtja be elektronikus úton a jelentkezését, ha azt a határidő lejárta után teszi meg, vagy ha a jelentekézők számára biztosított létszámlimit betelik.
A verseny szervezői megerősítették azt a hírt, miszerint megállapodást kötöttek a hegyifutók egyik, ha nem „A” legjelentősebb versenyének, a The North Face® Ultra-Trail du Mont-Blanc® 2014 szervezőivel. A megállapodás értelmében a „Tátra gerincein 2013” verseny a Mont-Blanc futóverseny kvalifikációs versenyének is tekinthető, hiszen valamennyi résztvevő, aki teljesíti a tátrai versenyt, 2 pontot vihet magával a Mont-Blancra. Ezzel kapcsolatban további tudnivalók a https://www.ultratrailmb.com/ oldalon.
A verseny további részleteiről a későbbiekben is rendszeresen tájékoztatom az oldal olvasóit, legközelebb a nevezési határidőt lejártát követően. Bizonyára sokakat érdeklő hír (szintén a szervezők mai leveléből tudtam meg, ezért csak január 14-én, déli 12:10-kor kerül fel frissítésként), hogy hamarosan, vagyis 2-3 héten belül lesz angol nyelvű versenykiírás és tájékoztató is a versenytől.
Hirdetés
Hirdetés