A balesetet követően segítettek az áldozaton – aki aztán eltűnt a kabátjaikkal Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2021/06/28
Hirdetés
Néhány napja szokatlan és nagyon kellemetlen helyzet állt elő a Lengyel-Tátrában. Ahogy a zakopanei rendőrség szóvivője elmondta, két hegymászó június 8-án látták, amint egy férfi lezuhan a Felső-Zerge-csorbából (Wyżnia Kozia Przełęcz) a Puszta-völgyecskébe (Pusta Dolinka) vezető turistaúton. Sietve a helyszínre futottak, hogy segítsenek a turistának, aki a nagy magasságból történő zuhanás ellenére nem szenvedett súlyos sérüléseket. A hegymászók aznapi mászó terveiket feladva a hegyimentők megérkezéséig biztosították a szerencsétlenül járt turistát. Ellátták a sebeit és teljesen természetes emberi reakció gyanánt saját kabátjaikkal tartották melegen, megvédve ezzel a kihűléstől. Úgy tűnt, hogy a baleset szerencsés véget ér, de ezt követően valami egészen szokatlan történet vette kezdetét.

A sérült és megmentői még a helyszínen megbeszélték, hogy miután a sérültet a hegyimentők kórházba szállítják, a kabátjaik ott hagyja a kórház sürgősségi osztályán. A TOPR hegyimentőinek jelenlétében telefonszámot cseréltek, a baleset sérültje azonban mindezek ellenére elfelejtette visszaadni a megmentőitől kölcsön kapott kabátokat. A segítséget nyújtó hegymászók meglepve vették tudomásul, hogy a sérült a kórházból való elbocsátását követően a kabátjukkal együtt eltűnt… Később a telefonhívásokra sem válaszolt, a kabátok tulajdonosai ezért hivatalos panaszt tettek” – olvasható a zakopanei rendőrség honlapján megjelent közleményben. Úgy tűnik, az áldozatnak megtetszettek az 1500 PLN értékű kabátok. Sajnálatos, hogy a hegyekben is előfordul ilyen hálátlan viselkedés...
A legfrissebb információk szerint azonban – miután az eset a médiában nyilvánosságra került, és a károsultak bejelentést tettek a rendőrségen, a férfi végül kapcsolatba lépett megmentőivel. Vajon visszakapják végre kabátjaikat? Valószínűleg igen, ez azonban még várat magára.
Mindezek ellenére ne feledjük, hogy lehetőségeihez mérten mindenkinek kötelessége segíteni a bajba jutottakon, az ilyen helyzetek pedig egymillióból egyszer, vagy még kevesebb alkalommal fordulnak elő.

Hirdetés
Hirdetés