A TPN vállalkozót keres légi áruszállításhoz Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2020/05/27
Hirdetés
A lengyel Tátrai Nemzeti Park (TPN) olyan társaságot keres, amely helikopterrel felszállítja az építési anyagokat a Nyugati-Tátra csúcsaira vezető utak javításához. 60 köbméter faanyagot kellene felszállítani a Nyugati-Tátra három csúcsára, a Volovecre (Wołowiec), a Rákonyra (Rakoń) és a Háromnapos-hegy (Trzydniowiański Wierch) melletti Czubikra (Czubik). „A szlovákok visszautasították a turistautak javításához szükséges anyagok helikopterrel történő szállításának gondolatát. Manapság, amikor minden złoty számít, ez olcsóbb megoldásnak ígérkezik, mint emberi erővel felvinni a faanyagot. Utóbbi megoldás hosszú ideig tartana és sok emberre lenne szükség. Kíváncsian várjuk, hogy az állatok hogyan reagálnak majd a helikopterre. Ha kiderül, hogy jól, akkor hasonló módon szálltjuk majd az építőanyagot a Magas-Tátrában történő útfelújítási munkákhoz is, ahol sürgősen jelentős felújítást kell végrehajtani a Zerge-hegy (Kozi Wierch) környezetében.

Jelenleg azonban senki sem akarja vállalni a feladatot, és az építési anyagok szállítása egyelőre hagyományos módon történik” – mondta Filip Zięba, a TPN igazgatóhelyettese. Az építőanyagok felszállítására a nyári szünet előtt sort szeretnének keríteni.
Friss hír május 26-án: A TPN megegyezett a Helipoland nevű társasággal, amelynek helikoptere a közelmúltban részt vett a Biebrzański Nemzeti Parkban tomboló tűzvész megfékezésében, hogy a társaság helikoptere végzi el az építési anyag felszállítását, ennek költsége 66420 zł-ba fog kerülni.
Forrás és fotó: https://portaltatrzanski.pl

Hirdetés
Hirdetés