A rákos beteg Magda helikopterrel repül majd a Tátra fölött Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2019/06/03
Hirdetés
A Tátra szerelmese, Magda június 8-án helikopterrel repül majd a Tátra fölött. Régebben többször is egyedül indult a hegyekbe, ahol a turistautakon vele együtt túrázókkal együtt jutott fel a tátrai csúcsokra. Magda ma a rákkal harcol. Férje határozottságának köszönhetően most ismét eljuthat szeretett Tátrájába, a repüléshez kapcsolódó adománygyűjtésből befolyt pénzből pedig a további kezeléseket szeretnék finanszírozni.
Magda 28 éves, akinek a Tátra férjével és fiával együtt sok évvel ezelőtt rabul ejtette a szívét. Amikor férjével megtudták, hogy gyermekük lesz, vásároltak egy babahordozót, hogy születendő kisfiukat azzal vigyék első tátrai útjára. Ezt azonban eddig sajnos nem volt lehetőségük használni, mivel a terhesség közepén Magda erős hát- és csípőfájdalmakra kezdett panaszkodni. A vizsgálatok kimutatták, hogy a csípőcsont jobb oldalán rosszindulatú daganat keletkezett, amely átterjedt a csontjaira és a tüdejére is.

Gyakran a fájdalom az egyetlen, amivel Magda a nap folyamán találkozik, és ez az éjszakai órákban csak tovább erősödik. Az örökös fájdalom leveszi az anyaság örömét, melyet eddig egyáltalán nem tudott fájdalom, félelem és frusztráció nélkül megtapasztalni. Ezért aztán a hozzátartozói úgy gondolták, hogy lehetővé teszik számára, hogy újra láthassa szeretett hegységét, a Tátrát – jelenleg viszont a helikopteres repülés az egyetlen módszer, amely Magda számára rendelkezésére áll. Június 8-án, reggel 7 órakor Magda és férje beülnek a helikopterbe, melynek pilótája megígérte, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy Magda a lehető legjobb perspektívából lássa a Tátrát.
Magad állandó orvosi ellenőrzés alatt áll, sajnos a mióma kezelésére alkalmazott standard módszerek nem vezettek eredményre, az ő esete nagyon sajátságos. Kezelőorvosai a hatékonyabb kezelés megállapítása céljából most mintát vettek a rákos sejtekből, ezek többsége azonban Lengyelországban jelenleg még nem elérhető. A Magda családja által kezdeményezett adománygyűjtéssel a további kezeléseket kívánják finanszírozni.
A Magda kezeléséhez adományozni kívánók ezen a linken tudnak hozzájárulni a fiatal lengyel nő gyógykezeléséhez.
Forrás és fotó: http://portaltatrzanski.pl

Hirdetés
Hirdetés