Már épül a Tátra legnagyobb szállodája Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2017/09/08
Hirdetés
Három hónappal ezelőtt megkezdődtek a földmunkák az Alacsony-Tátrában található Jasna síterepén. Itt zajlik Szlovákia egyik legnagyobb szállodaipari beruházása, az ötcsillagos Damian Jasna Hotel építkezése, ahol a tervek szerint 2019 nyarán fogadhatják az első vendégeket.
A Verbici-tó (Vrbické pleso) mellett egy hatalmas szállodai és vendéglátóipari komplexum építkezése kezdődött meg. A földmunkák után már maga az építkezés is megkezdődött az elmúlt héten.
A pályaszállás összesen 37 ezer négyzetméter alapterületen fogadhatja vendégeit. A szálloda részen 54 darab 35 négyzetméteres sztenderd szobát, valamint egy 260 négyzetméteres elnöki lakosztályt alakítottak ki. Az apartmanok között 104 darab stúdió épül, 1-5 szobás kiosztásokban, 40 és 120 négyzetméter közötti méretben. Ezeken felül 18 luxusapartman (110-270 m2 közötti) és 5 exkluzív penthouse (200-600 m2) is megvásárolható.
Az apartmanok saját használatra megvásárolhatóak, bérbe adhatóak, vagy akár a szállodának is átadhatóak üzemeltetésre, ez a más síterepeken már alkalmazott üzleti modell Szlovákiában újnak számít.
A Trend információ szerint tavaly tavasszal a legolcsóbb négyzetméter ár 2500 eurónál (kb. 760 ezer forint) kezdődött. Akkor egy 543 négyzetméteres penthouse-t 2,3 millió euróért (kb. 700 millió forint) árultak. Azóta nincsenek nyilvánosan közzétett árak, de a befektetők szerint már 100 apartmant eladtak.
A komplexumban minden megtalálható lesz, ami a vendéglátáshoz szükséges, a vendéglőktől kezdve a kávézókon át a sportboltokig, ahol felszerelést lehet bérelni.

Forrás és fotók: http://sielok.hu
Hirdetés
Hirdetés