Holttestet találtak a Kis-Giewont alatt - Frissítve! Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2014/01/12
Hirdetés
Illusztráció
Január 12-én, vasárnap délután a Tátrai Önkéntes Mentőszolgálat (TOPR) hegyimentői ismeretlen holttestet találtak a Kis-Giewont (Mały Giewont) alatt, a holttest a Palánkos-rétről (Polana Strążyska) a Giewontra (Giewont) vezető piros jelzésű turistaúton feküdt, a Gombás-nyereg (Przełęcz w Grzybowcu) közelében. Ez egy nagyon veszélyes, a téli időszakban a turisták előtt lezárt útvonal. A hegyimentők feltételezése és az eddigi adatok alapján minden valószínűséggel az egy nappal korábban eltűnt, és azóta nagy erőkkel keresett 17 éves zakopanei fiú földi maradványait találták meg. Jelenleg további részletek nem ismertek, azt is csak feltételezik, hogy a fiú egymaga indult a Palánkos-rétről (Polana Strążyska) a Giewont (Giewont) irányába.

A hegyimentők jelenleg próbálják meg lehozni a tinédzser holttestét a helyszínről, és csak a későbbi orvosi vizsgálatok fogják meghatározni a halál pontos okát. Az akció befejezése ma este 22:00 körül várható.
A keresett fiú szombaton délelőtt 10 órakor indult a hegyekbe, és miután az esti órákig nem érkezett vissza az otthonába, családja jelentette be az eltűnését. Az eltűntként keresett fiút tegnap óta barátai mellett a TOPR hegyimentői mellett a rendőrség, a tűzoltóság és a nemzeti park őrei is keresték.

Frissítés 2014. január 13, 21:00
Mai hír szerint a hegyimentők még vasárnap este azonosították a holttestet, sajnos valóban az eltűnt 17 éves fiatalember földi maradványait találták meg. Halálát nagy magasságból történő zuhanás okozta.

Hirdetés
Hirdetés