Április 22. - A Föld napja Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2012/04/22
Hirdetés

A Föld napja mozgalom egyik jelmondata:
„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”
Világszerte április 22-én ünneplik a Föld Napját, amikor a környezetvédelem iránt elkötelezett földlakók a környezetkímélő gondolkodást, magatartást és eljárásokat népszerűsítik, illetve maguk is új módszereket ismerhetnek meg, amelyek segítségével csökkenthetik ökológiai lábnyomukat.

Ma már szinte valamennyi hazai oktatási intézmény – óvodától az egyetemig –, önkormányzat, nemzeti park, civil szervezet és jó néhány vállalat is szervez Föld napját, vagy csatlakozik valamelyik országos, illetve közelben lévő nyílt rendezvényhez.
Apró zöld vállalásokra buzdítanak mindenkit a Föld napja nemzetközi szervezői: internetes oldalukon egymilliárd ígéretet szeretnének összegyűjteni az 2011. április 22-i Föld napjától az ENSZ 2012. június 22-i Rio de Janeiro-i fenntartható fejlődési konferenciájáig. Már hétszázmillió felett jár a zöld vállalások számlálója: vállalásnak számít az izzók energiatakarékosra cserélése, Föld napi események szervezése, szénellenes petíciók körbeküldése, az iskolai vagy otthoni kert gazdagítása.
Forrás: http://fna.hu
Hirdetés
Hirdetés