Újabb magyar mászósiker a Tátrában Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2011/09/19
Hirdetés
Újabb fontos magyar hegymászóeredmény született a Magas-Tátrában. 2011. szeptember 11-én, vasárnap Herczeg Gábor és Számel Balázs új utat nyitottak a Furkota-völgyből az Osztrától délre található Zerge-fal (Kozia stena) sziklafalának bal oldalán. Egy korábbi mászás során kiderítették, hogy ezen a falon még nem vezet mászóút, a feljegyzések szerint korábban még senki nem mászta.

Ezen a napsütéses vasárnapon eredetileg egy már ismert utat szerettek volna mászni, de mivel abban az útban aznap többen is másztak előttük, Gábor úgy döntött, hogy megpróbálkoznak a két évvel korábban már kinézett új út megmászásával. Erőfeszítéseiket végül is siker koronázta, az öt kötélhosszas utat 6 óra alatt sikeresen kimászták. A jellemzően technikás, jól biztosítható utat a mászók V+ nehézségűnek ítélték. A mászásról készült fényképeket, a falrajzot és a falfényképet megküldték a tatry.nfo.sk oldal, valamint a hivatalos hegymászókalauz szerkesztőinek. Az út hivatalos neve és adatai: Herczeg - Számel, 2011.09.11., V+, 6 óra.
A mászásról szóló részletes leírás Herczeg Gábor blogjában, a http://princeclimbing.blogspot.com oldalon olvasható, ahol a mászás során készült fényképek is megtekinthetők. A sikeres mászáshoz a www.magas-tatra.info oldal olvasói nevében mindkettőjüknek gratulálok!
Hirdetés
Hirdetés