Ingyenes parkolási lehetőségek Zakopanéban Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2011/07/30
Hirdetés
Az Európai Uniós pénzek felhasználásával felújított zakopanei utcákon az EU jogszabályaival összhangban ingyenes parkolási lehetőséget kell biztosítani az autósoknak. Ellenkező esetben a város vezetői súlyos büntetésre számíthatnak. Ez az ingyenes parkolási lehetőség a Zakopanéban tavaly nyáron és ősszel felújított Május 3.-a utcát, az ennek folytatását képező Zamoyski utcát, valamint a Rondóról kelet felé induló Bystre utcát és az ennek folytatását képező Oswal Balzer utcát érinti.

Zakopanei lakosok panaszkodnak, hogy a Május 3.-a utca felső részén ennek ellenére továbbra is parkolódíjat kell fizetniük. „Ebben az esetben valaki jogellenesen szedi a parkolódíjat. A jövőben különös figyelmet fordítunk erre z övezetre, a kérdéssel a városi rendőrség foglalkozik majd” – mondta a város alpolgármestere.
A fenti utcák mellett a közelmúltban került sor a városközpontban, illetve annak közelében lévő Kościuszko, a Tetmajer és az Orkan utcák felújítására is, ezek korszerűsítése azonban városi pénzekből lett megvalósítva, így ezekre az utcákra nem vonatkoznak az uniós korlátozások.
Hirdetés
Hirdetés