Hogyan találjunk megfelelő szállást? Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2015/04/20
Hirdetés
Ha a Tátrában szeretnénk kirándulni, túrázni, elengedhetetlenül fontos a megfelelő szálláshely kiválasztása. A hegységben található menedékházakkal nincs probléma. A magasabb árfekvésű szállodák kínálatát csak a Tátrába látogatók szűk csoportja tudja megfizetni. Lehetséges alternatíva kisebb-nagyobb panziók, a széles körben elterjedt magánszállások és a falusi turizmus. Mire kell figyelni, amikor szálláshelyet választunk magunknak? Az alábbiakban néhány tippel segítünk megkönnyíteni a választást.
Amennyiben először utazunk Zakopanéba, vagy pedig nem ismerünk megbízható éjszakai szállást, a legjobb megoldás a z interneten fellelhető szálláskereső portálokon történő keresgélés. A széles kínálat lehetővé teszi, hogy saját magunk válasszuk ki azokat a szállásokat, amelyek megfelelnek az igényeinknek.

 

Amennyiben összeállítottunk egy saját adatbázist, megkezdhetjük az alaposabb keresést. A megfelelő szálláshely kiválasztásánál nagyon fontos tényező az ár. A főszezonban Zakopanéban a magánszállások átlagára 30-50 złoty/fő körül mozog (középár kétágyas szoba esetén). Néhány szálláshely különböző kedvezményeket biztosít egyes internetes portálokon (pl. noclegowo.pl) foglalók számára, a kedvezmény mértéke adott esetben elérheti a 30 %-ot is. Amennyiben kapunk egy megfelelő árajánlatot, nyugodtan foglalkozhatunk a fennmaradó kívánalmakkal. Néhány dolog, amire szálláskeresés közben érdemes odafigyelni.

 

Elhelyezkedés
Akik vonattal vagy autóbusszal érkeznek Zakopanéba vagy máshová a Tátrába, fontos, hogy a pályaudvarok közvetlen közelében találjanak megfelelő szállást maguknak. Ez különösen hosszabb tartózkodás esetén nagy segítség a csomagoknak a szállásra történő eljuttatása miatt. Ezen kívül az autóbusz pályaudvarról, illetve Szlovákiában a tátrai villamos megállókból indulnak azok a járatok, amelyekkel tömegközlekedési eszközzel meg tudjuk közelíteni a turistautakat. A saját gépkocsival rendelkező turistáknak nem kell aggódni a tömegközlekedés, a nagyobb csomagok miatt. Figyelni kell azonban arra, hogy a szálláshelynek van-e parkolója, az éjszaka zárt-e, és esetlegesen kell-e külön díjat fizetni annak használatáért.
Szociális helyiségek és konyha
Fontos kérdés, hogy a szállásunkhoz tartozik-e saját fürdő és WC helyiség, amely nagyon nagy kényelmet biztosít, főleg ha egy fárasztó túra után érkezünk haza, és nyugodtan, másoktól függetlenül szeretnénk tisztálkodni. Ezen kívül ebben az esetben nem kell attól tartanunk, hogy a közös helyiségekben pizsamában közlekedve másik szállóvendégekkel találkozunk. Ez kifejezetten előnyös azoknak, akik kisgyermekkel utaznak.
A másik dolog, amire figyelni kell, az a konyha és annak felszereltsége. Sokkal többet érnek a hagyományos tűzhelyekkel felszerelt konyhák, mint amelyik csak mikrohullámú sütővel rendelkezik – könnyebb főzni valami táplálót és laktatót, mint felmelegíteni a szupermarketben vásárolt mélyhűtött pizzát. Ügyeljünk arra, hogy a szállásadó biztosít-e számunkra evőeszközt, tányért, poharakat és edényeket, nehogy később derüljön ki, hogy csupán műanyag villával rendelkezik.
Média
Azok számára, akik nyaralás, pihenés közben is szeretnének kapcsolatot tartani a külvilággal, fontos szempont, hogy az ingatlanban van-e WiFi hálózat? Ezt fontos jó előre tisztázni, nehogy érkezés után derüljön ki, hogy a közelben az egyetlen hely, ahol WiFi hozzáférés biztosított, a McDonalds étterem a Krupówkin.

 

Forrás: https://natatry.pl; Fotó: Iza Bilińska

 

Hirdetés
Hirdetés