2014. február 11., kedd

Matteo Walch, a mormoták legjobb barátja

Rendkívül különleges, ugyanakkor szívmelengető kötelék alakult ki egy osztrák kisfiú és az Alpokban élő, rejtőzködő mormoták között. A mormoták alapvetően visszahúzódó, az embertől nagyon félő állatok. Olyannyira, hogy amikor megérzik az ember közelségét, azonnal riasztják társaikat a veszélyre, és szempillantás alatt elbújnak. De amikor ezek a mormoták meglátják a 8 éves Matteo Walch-t, a helyzet épp az ellenkezője: egyáltalán nem ijednek meg tőle, örömmel közelednek felé, főleg ha egy kis nassolni valót is kapnak tőle. Matteo igazán lenyűgöző kapcsolatot alakított ki a kis állatokkal, ami négy évvel ez előtt kezdődött, amikor először túrázott családjával az Alpokban.

Azóta minden évben visszatérnek Groslockerbe, ahol a különleges kötelék létrejött az ottani mormotákkal. A kisfiú édesanyja, Michaela elmondta, hogy Matteo rendkívül szereti ezeket az állatokat, akik egyáltalán nem félnek tőle, valószínűleg azért, mert érzik az őszinte rajongást a fiú részéről.Forrás és fotók:http://www.erdekesvilag.hu

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szívszorító képek, mindenki kedvence...ez a korábban már máshol is megjelent cikk kapcsán azonban érdemes feltenni a kérdést: biztos, hogy a vadon élő állatok (itt pl. növényevő) tömése mindenféle érdekes "csemegével", lábhoz szoktatása és babusgatása fontos és üdvözlendő?

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...