Bordélyház a Lomnici-csúcson - A nézőket felháborítja a Netflix sorozata

Bordélyház a Lomnici-csúcson - A nézőket felháborítja a Netflix sorozata

Nagy Árpád
Nagy Árpád - https://turysci.pl
2024/02/06
Bordélyház a Lomnici-csúcson - A Netflix miatt a lengyelek soha többé nem fognak már ugyanúgy nézni a Tátrára.
Hirdetés

A 2024. január 11-én bemutatott „Forst nyomozó” című lengyel kriminek sikerült belopnia magát néhány néző szívébe, mások azonban nem rejtik véka alá erős ellenérzéseiket. A Netflix „Forst nyomozó” című, főként a Tátrában játszódó sorozata sok lengyel nézőt, különösen a hegyek szerelmeseit felháborította.
Az ellentmondásos jeleneteken kívül a Tátra rajongói számos pontatlanságot fedeztek fel a sorozatban. Remigiusz Mroz regényének filmadaptációjáról megjelent egy bejegyzés a Tatromaniak Facebook-csoportban, de az internetezők alaposan leszedték róla a keresztvizet. „Arról volt szó, hogy a Tátrában játszódik a film, de kiderült, hogy valamiféle földrajzi elkorcsosulásról van szó, ahol a Lomnici-csúcson egy lengyel férfi által vezetett deviáns bordélyház található” – olvasható a bejegyzésben. 

A nézőket felháborítja ahogy a Tátrát ábrázolják

A Remigiusz Mroz regénye alapján készült krimisorozatot január 11-én mutatták be a Netflixen. Sokan igazi slágerfilmnek jellemezték, de nem hiányoznak azok sem, akik az első részek megtekintése után egyenesen hitetlenkedtek egyes jelenetekben és erősen kritizálták azokat. A sorozat Forst nyomozó történetét meséli el, aki a törvényellenesen, egy újságíró segítségével leleplez egy összeesküvést, amely a II. világháborúig nyúlik vissza. És bár szinte minden a Tátrában játszódik, a hegyek szerelmeseinek bizonyára nem könnyű megnézni a filmet.

Bordélyház a Lomnici-csúcson - A lengyeleket felháborítja a Netflix sorozata-2
Zakopane a Gubalówkáról
Bordélyház a Lomnici-csúcson - A lengyeleket felháborítja a Netflix sorozata-2
Forrás: Nagy Árpád

A Tatromaniak csoport Facebook-posztjának szerzője sem spórolt a kritikus szavakkal. A filmmel kapcsolatban azoknak a felhasználóknak is vannak fenntartásaik, akik már megnézték a teljes, mindössze hat epizódból álló első évadot. „Ismerve a Lengyel-Tátrát montírozási sokkot tapasztaltam”, „A Giewontról nyíló kilátás erősen meglepő a sorozatban” – olvasható a poszt alatti kommentek között.

Minden szem a Lomnici-csúcsra szegeződik

A legnagyobb vitát azonban az váltotta ki, ami a Lomnici-csúcson történt a sorozatban. Egy kommentelő ezt írta: „A Lomnici-csúcson lévő bordélyházat sajnos soha nem felejtem el”. A lengyel nézőket felháborító jelenetet a WP Turystyka portál kérésére Jan Bošnovič, a Tatry Mountain Resort munkatársa kommentálta. „Amikor azt láttam, hogy Lomnici-csúcson álló épületet a környék legnagyobb bordélyházaként mutatják be, megijedtem” – idézi a portál a szakembert. 

Bordélyház a Lomnici-csúcson - A lengyeleket felháborítja a Netflix sorozata-1
Lomnici-csúcs
Bordélyház a Lomnici-csúcson - A lengyeleket felháborítja a Netflix sorozata-1
Forrás: Nagy Árpád

A sorozatban bemutatott kép azonban eltér a valóságtól. Ahogy Bošnovič elmondta, a Lomnici-csúcson valójában egy luxuskávézó, valamint két kibérelhető apartman és egy kilátóterasz található, amelyről csodás kilátás nyílik. Arra biztatja a lengyel TV nézőket, hogy saját szemükkel győződjenek meg róla, hogy mi nincs a Lomnici-csúcson. Akiknek még nem volt lehetőségük feljutni a csúcsra, de látták a sorozatot, tudniuk kell, hogy ez az adaptáció csak fikció, semmi köze a valósághoz. 

Itt forgatták a sorozatot, vajon több turistát vonz majd a város?

A sorozatot Varsóban, Nowy Targban és a közkedvelt Zakopanéban forgatták, ahol az év bármely szakában, de különösen a nyári és a téli szezonban tömegekre lehet számítani. A regény filmadaptációja talán azoknak is meghozza a kedvét Zakopanéhoz, akik még nem jártak a városban és környékén. 
Forrás: https://turysci.pl

Hirdetés
Hirdetés