A tátralomnici ingyenes parkoló használatának részletei

A tátralomnici ingyenes parkoló használatának részletei

Nagy Árpád
Nagy Árpád - https://www.facebook.com/tatranska.informacna.kancelaria
2023/08/04
Július 17-től új, ingyenes parkoló várja a turistákat Tátralomnicon, amely elsősorban a Zöld-tóhoz (Zelené pleso) induló turisták számára jelent megfelelő parkolási lehetőséget.
Hirdetés

2023. július 17-től új, ingyenes parkoló várja a Magas-Tátrába érkező, elsősorban Tátralomnic (Tatranská Lomnica) vagy a Zöld-tó (Zelené pleso) felé induló turistákat. A Tátralomnic déli részén, az egykori Eurocamp területén kialakított parkoló mintegy 450 autó befogadására alkalmas. A turisták a parkolóból induló transzferjáratokkal juthatnak el a Fehér-víz (Biela voda) megállóig, a Zöld-tóhoz vezető legrövidebb és legnépszerűbb turistaút kiindulópontjára. A buszjáratok reggel 7:20-tól 20 perces (napközben max. 40 perces) időközönként Tátralomnicon és Matlárházán (Tatranská Matliare) keresztül közlekednek.

A tátralomnici ingyenes parkoló használatának részletei-2
A Tátralomnic déli részén kialakított parkoló
A tátralomnici ingyenes parkoló használatának részletei-2
Forrás: Tatranská informačná kancelária

Az ingyenes parkoló létrehozásának egyik célja a Tátrába érkező mind nagyobb számú turisták környezetbarát közlekedésének támogatása, valamint a Fehér-víz megálló melletti, csekély befogadóképességű parkolóban történő parkolással kapcsolatos problémák megoldása. A Tátra körút (Cesta Slobody) folyamatban lévő rekonstrukciója és az ezzel kapcsolatos korlátozások (az út mentén többszáz méter hosszban történő parkolási lehetőség a védőkorlát kiépítése miatt megszűnt) miatt a Tátrai Nemzeti Park (TANAP) kéri az autósokat, hogy az elkövetkező tátrai látogatásaik alkalmával ezt a parkolót használják.

Autóbuszos transzfer a Zöld-tóhoz vezető turistaút kiindulópontjáig

A transzferjáraton a felnőttjegy ára készpénzes fizetés esetén maximum 1,50 euró, közlekedési kártyával fizetve egy eurót. A gyermekeknek és tanulóknak készpénzes fizetés esetén 0,80 euró, chipkártyás fizetés esetén 0,50 euró a viteldíj.

A tátralomnici ingyenes parkoló használatának részletei-1
A transzferbuszok menetrendje
A tátralomnici ingyenes parkoló használatának részletei-1
Forrás: Tatranská informačná kancelária

Érvényes marad az egy eurós családi hétvégi viteldíj is, amikor legalább egy szülő és legalább egy 15 év alatti gyermek utazik. Hétvégén és ünnepnapokon minden családtag egy eurót fizet a jegyért.
A parkoló GPS koordinátái: 49.148314, 20.320960
Forrás: https://www.facebook.com/tatranska.informacna.kancelaria

Hirdetés
Hirdetés