Egy férfi elvesztette feleségét a Tátrában

Egy férfi elvesztette feleségét a Tátrában

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2022/10/20
A Lengyel-Tátrában, a Kis-réti-hegyről (Malołączniak) történő leereszkedés közben egy férfi elvesztette a feleségét…
Hirdetés
Bizarr – szerencsére pozitív kimenetelű – esemény történt néhány nappal ezelőtt a Lengyel-Tátrában, ahol egy férfi elvesztette a feleségét… „Este 19.40-kor egy turista hívta fel a Tátrai Önkéntes Mentőszolgálat (TOPR) központját, és közölte, hogy a Kis-réti-hegyről (Malołączniak) történő leereszkedés közben elvesztette a feleségét. Utoljára körülbelül 3 órával korábban látta őt a Kancás-vályú (Kobylarzowy Żleb) láncai felett. Ő maga elérte a Miętusz-nyerget (Przysłop Miętuszi), és ott várta a nőt. Mivel nem tudta kivárni, ezért visszafordult és elindult felfelé a Lovag-vályú irányába, de útközben sem találkozott vele.

Mentőakcióhoz vezetett a családon belüli félreértés

Az ügyeletes hegyimentő megkérdezte, hogy melyik szálláshelyen szálltak meg, odatelefonált, és kiderült, hogy a feleség már megérkezett a szállásra, és várta a férjét. Mivel a férjnek nem volt fejlámpája, a TOPR központjából két hegyimentő indult útnak, akik este 9 óra után értek a turistához, lekísérték a Kościelisko-völgybe (Dolina Kościeliska), majd a szálláshelyükre szállították. Az egész zűrzavar azért keletkezett, mert a férj túl gyorsan ereszkedett le, és nem várta meg a feleségét, aki éppen egy meglehetősen nehéz hely (a Kancás-vályú küszöbén lévő láncok) fölött volt.”
Ezen a ponton érdemes emlékeztetni arra, hogy ha párban indulunk túrázni, érdemes mindig együtt maradni, és nem hagyni magunk mögött lassabban haladó társunkat. Ezúttal minden jól végződött, de bármilyen egészségügyi probléma vagy baleset esetén a nő magára maradt volna.

 

 

Hirdetés
Hirdetés