Góral szánversenyek Zakopane környékén Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2013/01/23
Hirdetés

 

 

2013. január 20-án vette kezdetét a Podhale (Tátraalja) régió hagyományos extrém télisport versenysorozata, a „Parada Gazdowska 2013”, mely idén 20. alkalommal kerül megrendezésre öt helyszínen egymást követő öt hétvégén a Zakopane környéki településeken. Január 27-én, vasárnap a góralok extrém télisportversenyének következő helyszíne Małe Ciche település, pontosabban a Lichajówki-rét (Polana Lichajówki). Hogy mitől extrém télisport rendezvény ez? Nos, a köznapi nevén kumoterkinek (szánozásnak) nevezett versenyen három sportágban mérettetnek meg az indulók.

 

Ezek:

 

Kumoterki: Ebben a versenyszámban egy kisméretű, egy lóval húzott lovasszánt kell végighajtani a pályán, természetesen minél gyorsabban és ügyesebben!
Ski-skiring: Itt ló és lovasa húznak végig egy síelőt a lehető leggyorsabban és ügyesebben a pályán!
Skiring: Itt már csak a síelő által irányított húzza végig magát a síelőt a lehető leggyorsabban a pályán.
A vasárnapi verseny helyszíne Małe Ciche község. Fontos tudnivalók:
Verseny időpontja: 2013. január 27, vasárnap, 11:00 óra.
Várható időtartam: kb. 2,5 - 3 óra.
A verseny helyszíne: Małe Ciche község, Lichajówki-rét (Polana Lichajówki).
Megközelítés: Zakopanéból a 47-es főúton Krakkó felé haladva, az első településig (Poronin) kell menni. Itt egy híd után jobbra le kell kanyarodni a 960-as útra, mely Bukowina Tatrzańska és Łysa Polana határátkelőhely felé visz. Poronin település végén jobbra Murzasichle és Małe Ciche községek irányába, majd kb. 100 méter megtétele után balra, Małe Ciche község irányába kell fordulni. Innen végig egyenesen az úton, s még a település határa előtt elérjük a jobb kézre eső Lichajówki-rétet.
Aki ezt a hét végét a Lengyel-Tátra fővárosában tölti, annak kitűnő program lehet egy ilyen felejthetetlen hangulatú versenynek a megtekintése. Erre a hét végére a jelenlegi előrejelzések szerint ráadásul szép idő várható a térségben, így aki ezt az extrém góral versenyt választja vasárnapi programnak, ne felejtse otthon a fényképezőgépet sem!
Ízelítőül a www.zakopaneinfo.hu portál Facebook albumát és képgalériáját ajánlom az érdeklődők figyelmébe.
Forrás és fotó: https://zakopaneinfo.hu
Hirdetés
Hirdetés